Τετάρτη, Απριλίου 05, 2006

Η πρώτη τηλεδιάσκεψη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Η πρώτη τηλεδιάσκεψη στην Πελοπόννησο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 6 Απριλίου στις 10 π.μ. αφού η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αγγέλα Αβούρη θα έχει ταυτόχρονη επικοινωνία (με ήχο και εικόνα) με τους πέντε Νομάρχες της Περιφέρειας (Αρκαδίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Κορινθίας και Αργολίδας).

Η έκρηξη στον τομέα των νέων τεχνολογιών και ιδιαίτερα των επικοινωνιών, θέτουν την οργάνωση και λειτουργία ολόκληρης της κοινωνίας και του κράτους σε νέες βάσεις. Η χώρα μας, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που της παρέχει η νέα τεχνολογία προσπαθεί να ανταποκριθεί στις σύγχρονες αυτές προκλήσεις.

Η πρώτη τηλεδιάσκεψη θα γίνει από έξι διαφορετικά σημεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Στα σημεία αυτά έχουν εγκατασταθεί studio τηλεδιάσκεψης προϊόν της υλοποίησης του προγράμματος «Σύζευξις» του Υπουργείου Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, το οποίο εκπονήθηκε και υλοποιήθηκε από το Γ’ ΚΠΣ στο πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»

Το «Σύζευξις» δεν αποτελεί μόνο μία επικοινωνιακή υποδομή. Ουσιαστικά προϋποθέτει και ταυτόχρονα επιβάλλει, μια ευρύτερη και διαφοροποιημένη λειτουργική κουλτούρα στη Δημόσια Διοίκηση, συντελώντας στη συνεχή και αποτελεσματική ροή της πληροφορίας, μεταξύ των Δημοσίων Υπηρεσιών σε όλα τα επίπεδα.

Η παρουσίαση της πρώτης τηλεδιάσκεψης έχει σκοπό να παρουσιάσει στους πολίτες, τις δυνατότητες που παρέχει η νέα τεχνολογία στις λήψεις αποφάσεων, χωρίς να απαιτείται μετακίνηση των εμπλεκόμενων μελών των διασκέψεων.

Το «Σύζευξις» είναι ένα φιλόδοξο πρόγραμμα, το οποίο θα διασυνδέσει περίπου 1.800 σημεία σε όλη την Ελλάδα (Υπουργεία, Περιφέρειες, Διαχειριστικές Αρχές, Γενικές Γραμματείες, Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας κλπ).