Πέμπτη, Απριλίου 06, 2006

Η πρώτη τηλεδιάσκεψη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Η πρώτη τηλεδιάσκεψη στην Πελοπόννησο πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, με τη Γενική Γραμματέα Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αγγέλα Αβούρη να έχει ταυτόχρονη επικοινωνία (με ήχο και εικόνα) με τους πέντε Νομάρχες της Περιφέρειας (Αρκαδίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Κορινθίας και Αργολίδας).

Η παρουσίαση της πρώτης τηλεδιάσκεψης είχε ως στόχο, να παρουσιάσει στους πολίτες, τις δυνατότητες που παρέχει η νέα τεχνολογία στις λήψεις αποφάσεων, χωρίς να απαιτείται μετακίνηση των εμπλεκόμενων μελών των διασκέψεων.

Μιλώντας μετά την πρώτη αυτή τηλεδιάσκεψη η Γενική Γραμματέας κ. Αγγέλα Αβούρη δήλωσε
«Εγκαινιάσαμε σήμερα μία νέα μέθοδο επικοινωνίας με την τηλεδιάσκεψη.
Ευρισκόμενη στην έδρα της Περιφέρειας μίλησα με τους πέντε Νομάρχες της Περιφέρειας που ήταν στα γραφεία τους. Αυτό μπορεί να γίνεται συνεχώς, επικοινωνώντας τα στελέχη της Περιφέρειας με τα στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης και των πέντε νομών.
Η τεχνολογία αυτή μπορεί να αξιοποιηθεί και από τους Δήμους, αλλά και όλους τους φορείς του Δημόσιου Τομέα.
Μέσα από τη «Κοινωνία της Πληροφορίας» μας δίνεται η δυνατότητα να χρησιμοποιούμε τις νέες τηλεπικοινωνιακές τεχνολογίες, ώστε να βελτιώσουμε τη λειτουργικότητα της Δημόσιας Διοίκησης.
Μπορούμε να μειώσουμε το χρόνο στη λήψη των αποφάσεων μας και να εξασφαλίσουμε σημαντικές ωφέλειες, μειώνοντας τις δαπάνες από τη κίνηση των υπηρεσιακών αυτοκινήτων και τα εκτός έδρας των υπαλλήλων.
Η τηλεδιάσκεψη απλοποιεί τη Δημόσια Διοίκηση.
Με τη χρήση της εξοικονομούμε πόρους και εξασφαλίζουμε τη δυνατότητα να παρέχουμε καλής ποιότητας υπηρεσίες προς τον Πολίτη και τις επιχειρήσεις. Θέλουμε να απλοποιήσουμε όλο και περισσότερο τη Δημόσια Διοίκηση»