Παρασκευή, Ιουνίου 01, 2007

ξεκίνα απ’ το μηδέν



Στις 5, 6 και 7 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί φέτος στην Καλαμάτα το video art festival μηδέν. Η διαδικασία υποβολής συμμετοχών στη φετινή τρίτη διοργάνωση ολοκληρώνεται στις 10 Ιουνίου ενώ ήδη στη διεύθυνση του φεστιβάλ έχουν φτάσει περισσότερες από 160 συμμετοχές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το πλήρες πρόγραμμα των προβολών, που θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία Αμφείας του ιστορικού κέντρου της πόλης θα ανακοινωθεί τέλη Ιουνίου, ωστόσο έχουν προγραμματιστεί μια σειρά από παράλληλες ειδικές ενότητες που θα βοηθήσουν τον θεατή να αποκτήσει μια πιο σφαιρική εικόνα της σύγχρονης ελληνικής και ξένης βιντεοδημιουργίας.

Συγκεκριμένα σχεδιάζονται οι προβολές των εξής ενοτήτων:

• μια ενότητα προβολών που θα εστιάζει στο σύγχρονο πειραματικό animation,

• ένα αφιέρωμα σε καλλιτέχνες της Μεσογείου, με στόχο τη διερεύνηση της ξεχωριστής πολιτιστικής ταυτότητας των χωρών της Μεσογείου,

• μια ενότητα από μουσικά βιντεοκλίπ νέων ελληνικών και ξένων σχημάτων, που παρουσιάζουν εικαστικό ενδιαφέρον.

• η νέα ενότητα video της Globalscreen με τίτλο “Visual Sound” (2007). Γνωστή παλιότερα ως “Euroscreen” η συγκεκριμένη ομάδα καλλιτεχνών από τη Γερμανία ξεκίνησε το 2000 παρουσιάζοντας ενότητες video art σε δημόσιους χώρους.

Διευρύνοντας τις δραστηριότητές της λειτουργεί πλέον ως δίκτυο πολιτιστικού διαλόγου φέρνοντας σε επαφή καλλιτέχνες απ’ όλο τον κόσμο.
Η ενότητα “Visual Sound” που περιλαμβάνει έργα 24 καλλιτεχνών θα παρουσιαστεί φέτος το καλοκαίρι σε σημαντικές διοργανώσεις παγκοσμίως.

• παρουσίαση έργων video από τους φοιτητές του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου σε επιλογή και επιμέλεια της καθηγήτριας του Τμήματος Μαριάννας Στραπατσάκη.
Η Μαριάννα Στραπατσάκη είναι ανάμεσα στους πρώτους Έλληνες καλλιτέχνες που ασχολήθηκαν συστηματικά με τη βιντεοτέχνη από τις αρχές της δεκαετίας του ’80 έχοντας παρουσιάσει βίντεο-εγκαταστάσεις σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το festival μηδέν είναι μια παραγωγή της “Sea Level” (Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία).
Συνδιοργάνωση: Δήμος Καλαμάτας.
Με την υποστήριξη του Οργανισμού Ιστορικού Κέντρου Καλαμάτας και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.
Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των έργων είναι η 10η Ιουνίου 2007 (σφραγίδα Ταχυδρομείου).

Αιτήσεις συμμετοχής και ενημέρωση στην ιστοσελίδα του festival μηδέν:

www.festivalmiden.gr

Επικοινωνία: info@festivalmiden.gr

Ετικέτες