Σάββατο, Σεπτεμβρίου 16, 2006

24 HOUR COMICS DAY - Hellas





Στις 7 και 8 Οκτώβρη θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα ο πρώτος πανελλήνιος διαγωνισμός κόμικ 24 Hour Comics Day. Την διοργάνωσ του διαγωνισμού έχει αναλάβει το Comicworld και θα διεξαχθεί στον χώρο της ΕΠΑΣΚΤ (Πανός 19Α και Θόλου, Πλάκα). Ο διαγωνισμός θ διαρκέσει από τις 17:00 του Σαββάτου 7 Οκτωβρίου ως τις 17:00 της Κυριακής 8 Οκτώβρη και τα έργα θα κριθούν από τριμελή επιτροπή αποτελούμενοι από τους Νίκο Κούτση (εικονογράφος, καθηγητής της ΑΚΤΟ) Γαβριήλ Τομπαλίδη (εικονογράφο) και Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου του Comicdom.


H εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 15:00 το μεσημέρι του Σαββάτου και θα τελειώσει στις 23:00 το βράδυ της Κυριακής. Θα είναι ανοιχτή για το κοινό και θα υπάρχουν παράλληλες εκδηλώσεις στον χώρο όπως η έκθεση / παρουσίαση του κομικ “Pirates of Coney Island” του Βασίλη Λώλου που εκδίδει η Image Comics, έκθεση ζωγραφικής των Νταίζη Περράκη, Βάσω Καραλή, αποφοίτων της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών και την ανακοίνωση των βραβείων του διαγωνισμού του περιοδικού Real Comics. Το πλήρες πρόγραμμα του διημέρου θα ανακοινωθεί σύντομα.

Το 24 Hour Comics Day είναι ένας διαγωνισμός κόμικ που απευθύνεται σε σκιτσογράφους, εικονογράφους και άλλους εικαστικούς καλλιτέχνες, επαγγελματίες ή μη που κατά την διάρκεια του θα πρέπει να δημιουργήσουν μια ιστορία κόμικ μέχρι 24 σελίδες μέσα σε 24 συνεχόμενες ώρες. Ο διαγωνισμός αυτός είναι παγκόσμιος και πραγματοποιείται συγχρόνως σε 65 διαφορετικές πόλεις σε 12 χώρες, όπως Αμερική, Γαλλία, Γερμανία, Αυστραλία Ινδονησία, Βέλγιο κ.α.
Οι ιστορίες των τριών νικητών του διαγωνισμού θα συμπεριληφθούν σε μια ειδική έκδοση που θα κυκλοφορήσει στα βιβλιοπωλεία της χώρας μας από τις εκδόσεις Comicworld και όλοι οι συμμετέχοντες θα διαγωνιστούν παράλληλα με τους συμμετέχοντες των υπολοίπων χωρών για την έκδοση που θα γίνει από την About Comics. Η συμμετοχή των καλλιτεχνών στο διαγωνισμό θα είναι δωρεάν και η εκδήλωση έχει μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα.

Οι υποψήφιοι συμμετέχοντες μπορούν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους αποστέλλοντας email στο info@comicworld.gr ή μέσω τηλεφώνου στα 210 4957843 ή 210 6856070.
Δηλώσεις συμμετοχής θα μπορέσουν να γίνουν και στον χώρο του διαγωνισμού πριν την έναρξη του. Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να επικοινωνήσετε στα παραπάνω στοιχεία.

Για να ενημερωθείτε περισσότερο για τον διαγωνισμό μπορείτε να διαβάσετε το 24 Hour Comic Day 2006 Hellas FAQ ή να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του 24 Hour Comics Day http://www.24hourcomics.com/

Λίγα λόγια για το Comicworld:

To Comicworld ιδρύθηκε το 2003 από τον Ανδρέα Πεφάνη για να βοηθήσει στην προώθηση της “9ης” τέχνης στη χώρα μας. Με την ολοκλήρωση του 1ου Mad Comicfest 2003 δημιουργήθηκε το πρώτο κατάστημα στον Κορυδαλλό Αττικής και στην συνέχεια λειτούργησε η δικτυακή ενημερωτική πύλη για τον χώρο των κόμικ και της φαντασίας www.comicworld.gr. Το 2005 ανοίγει δεύτερο κατάστημα με υπεύθυνο τον Ευθύμιο Κωλέτση στο Χαλάνδρι Αττικής. Το Comicworld είναι υπεύθυνο για εκδηλώσεις όπως το Mad Comicfest (2003), το 1o Games Fair Μαγικών Πυλών (2005) και έχει ως σκοπό να δημιουργήσει ένα καινούριο θεσμό με την εκδήλωση 24 hour Comics Πρόσφατα το Comicworld έκδωσε το πρώτο του άλμπουμ κόμικ δυο καταξιωμένων καλλιτεχνών της χώρας μας (Νίκος Κούτσης, Βασίλης Γκογκτζιλάς) και ελπίζει να φέρει στο αναγνωστικό κοινό μια σειρά βιβλίων κόμικ με ποιότητα στο σενάριο και στο σκίτσο από Έλληνες καταξιωμένους δημιουργούς, συμπεριλαμβανομένου του αποτελέσματος του διαγωνισμού 24hour Comics.