Πέμπτη, Δεκεμβρίου 21, 2006

Το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου, στις 10.30 το βράδυ,το "Μουσικό Κουτί" υποδέχεται τους FILM!

Οι Film είναι ένα τετραμελές alternative pop-rock συγκρότημα από την Αθήνα,
με ήχο βασισμένο στο μπάσσο, στα γυναικεία φωνητικά και σε μελωδίες που δίνουν την αίσθηση κινηματογραφικού soundtrack.
Τα μέλη του συγκροτήματος, Ελένη Τζαβάρα (φωνή), Κώστας Μπόρσης (drums),
Δημήτρης Μπόρσης (μπάσο, κιθάρα, φωνή) και Μανώλης Ζαβιτσάνος (κιθάρα) συγκεντρώνοντας ένα ευρύ φάσμα επιρροών και με διάθεση για πειραματισμό, ξεκίνησαν μια ηχητική περιπέτεια, καθορίζοντας το προσωπικό τους στυλ από τα πρώτα τους κιόλας τραγούδια.

Το ντεμπούτο τους άλμπουμ ">/:no luggage", κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2003 από την Hitch Hyke Music στην Ελλάδα με διανομή στην Ελβετία και την Γερμανία.

Το άλμπουμ είναι ένα trip alternative pop rock μουσικής με πειραματικές αποχρώσεις. Ομές γραμμές μπάσου και δεμένα drumbeats σε συνδιασμό με νεορομαντικές και post punk κιθάρες, με την φωνή της Ελένης να επιπλέει ελεύθερα πάνω στις κινηματογραφικές μελωδίες.
Λαμβάνοντας εξαιρετικές κριτικές, το ">/:no luggage" χαρακτηρίστηκε ως το καλύτερο ντεμπούτο του 2003, κατακτώντας τις υψηλότερες θέσεις στις λίστες των top 10 καλύτερων άλμπουμ, με τα τραγούδια "Jokulhlaup" και "This is a Lovesong" να γίνονται hit singles και τα αγαπημένα των ραδιοφωνικών παραγωγών και των DJs σε κλαμπ.

Οι ζωντανές εμφανίσεις είναι το σημείο όπου αναδεικνύεται καλύτερα η δυναμική των Film. με πολλές συναυλίες στην Αθήνα και σε μεγάλες πόλεις τις Ελλάδας ξεκίνησαν να αποκτούν την φήμη ενός πολύ δυνατού live συγκροτήματος.

Οι support εμφανίσεις στις συναυλίες των Flaming Lips (2003) και των Puressence (2002) σύστησαν το συγκρότημα σε ένα μεγαλύτερο κοινό ενώ ήδη είχαν κερδίσει τις εντυπώσεις.
Το Σεπτέμβριο του 2003 ο Brian Molko (Placebo frontman) επέλεξε το συγκρότημα για να ανοίξει την συναυλία των Placebo στο Θέατρο Λυκαβητού, όπου έτυχαν ασυνήθηστα θερμής υποδοχής για support συγκρότημα, παίζοντας μπροστά σε ένα κοινό 7000 ατόμων.
Το 2004, κερδίζοντας συνεχώς «οπαδούς», οι Film έδωσαν μια από τις πιο επιτυχεμένες τους συναυλίες στο Rockwave festival, με τους The Soundtrack of Our Lives, Starsailor, HIM και Placebo.

Μαζί τους οι Zebra Tracks!


Ώρα Έναρξης: 10.00 μ.μ.
Είσοδος: 10 ευρώ (με ποτό)


ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΟΥΤΙ
Δαναού 13 (στοά), 21200, ΑΡΓΟΣ
ΤΗΛ.: 27510 68537
6977 539986
ΦΑΞ: 27510 69383
e-mail: mousiko-kouti@ebox.gr