Πέμπτη, Μαρτίου 15, 2007

Cayetano Full band live @ Planet Music, Σάββατο 24 Μαρτίου

Το project Cayetano από τη Θεσσαλονίκη εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Αθήνα παρουσιάζοντας ζωντανά και με full μπάντα το τελευταίο τους άλμπουμ, “Focused”. Στο Planet Music το Σάββατο 24 Μαρτίου στις 22.30

Ιδρυτής και μέλος μέχρι το 1999 των Στρογγυλό Κίτρινο, έχοντας παίξει μαζί τους σε όλη την Ελλάδα και στην Ιταλία και με δύο κυκλοφορίες από την Lazy Dog της Θεσσαλονίκης, ο Γιώργος Μπρατάνης αποφάσισε να εγκαταλείψει την Ελλάδα το 2000. Έζησε και έπαιξε μουσική σε πολλές Ευρωπαϊκές πόλεις μέχρι που «ανακάλυψε» την Ισπανία. Εκεί έφτιαξε το project Cayetano και έγραψε μουσική για film και θεατρικά έργα ενώ έκανε τουρνέ σε πολλές Ισπανικές πόλεις και κυκλοφόρησε δύο άλμπουμ με αυτό το όνομα πριν επιστρέψει στην Ελλάδα το 2003.

Ο Μπρατάνης έφτιαξε το δικό του label, Sala Sonora και το ομότιτλο στούντιο στη Θεσσαλονίκη. Την ίδια στιγμή ίδρυσε τα A Heartbreak Sessions με τα οποία προμοτάρησε τη NuJazz, Funk και Freestyle μουσική στο Ελληνικό κοινό με guests όπως Paul Murphy, Dave The Sheik (Brazilectro), Mod X κ.ά.

Από το τελευταίο του άλμπουμ, “Focused”, έχουν πουληθεί πάνω από 3000 αντίτυπα από τον Απρίλιο του 2006 ενώ έχει λάβει σοβαρό airplay από ραδιόφωνα σε όλο τον κόσμο και πολύ καλές κριτικές. Η μουσική του έχει συμπεριληφθεί και στην τηλεοπτική σειρά S1ngles… Δεκατρία νέα κομμάτια περιλαμβάνονται στο “Focused”. Η περιγραφή της σινεματικής αισθητικής του άλμπουμ θα μπορούσε να γίνει ως εξής: μια ματιά στο Αργεντίνικο τάνγκο, στα ομιχλώδη μπαρ του Λονδίνου, στο vibe των προαστίων της Βαρκελώνης και στο πνεύμα των Παριζιάνικων street cafe. Πιάνο, τρομπέτα, κλασικές κιθάρες και ηλεκτρονικοί ήχοι μαζί με αιθέρια φωνητικά συνθέτουν το πολύχρωμο ηχητικό πάζλ του “Focused”.



Planet Music, Αρδηττού 44, Μετς

Έναρξη: 22.30, Είσοδος: 12 ευρώ

Info: www.myspace.com/cayetanomusic