Πέμπτη, Απριλίου 19, 2007

Expert Medicine Ανοιξιάτικη “Swimming Lessons” περιοδεία

Οι Expert Medicine, ένα από τα καλύτερα σχήματα που διαθέτει η αγγλόφωνη σκηνή της Ελλάδας, ξεκινούν την Ανοιξιάτικη περιοδεία τους που θα τους φέρει για μια εβδομάδα σε αρκετά μέρη της χώρας μας. Η περιοδεία άνοιξε στην Αθήνα, στο Planet Music το Σάββατο 14 Απριλίου σε μια sold out συναυλία και συνεχίζεται ως εξής:

Τρίτη 17 Απριλίου – Λάρισα, Vertigo
Τετάρτη 18 Απριλίου – Ξάνθη, Mistral
Παρασκευή 20 Απριλίου – Σέρρες, Ano Kato
Σάββατο 21 Απριλίου – Καβάλα, Jazz Rock
Κυριακή 22 Απριλίου – Ιωάννινα, Θυμωμένο Πορτραίτο
Δευτέρα 23 Απριλίου – Θεσσαλονίκη, Ξυλουργείο Μύλου
(Guests: Sugarmate)
Τρίτη 24 Απριλίου – Κοζάνη, Palmyra Be-A-Live

Θα ακολουθήσουν περαιτέρω ημερομηνίες σε άλλες πόλεις της χώρας και στις 4 Μαΐου, η μπάντα θα ανέβει «Στον Αέρα» στη Πετρούπολη για να κλείσει την Ανοιξιάτικη περιοδεία της στις 13 Μαΐου σε μια σπέσιαλ φεστιβαλική εμφάνιση στη Τεχνόπολη!

Το γκρουπ θα παρουσιάσει τα τραγούδια από τη τελευταία του δουλειά, “Swimming Lessons” και θα εντυπωσιάσει και πάλι με τις ικανότητες των μελών του, το μοναδικό blend του ήχου του αλλά και τη καταπληκτική φωνή της Τζένης Καπάδαη! Για όλες τις πόλεις του προγράμματος θα είναι η πρώτη φορά που θα δουν ζωντανά τους Expert Medicine.

Info: www.myspace.com/expertmedicine
PHOTO: http://www.moremusic.gr/pictures/ExpertMedicine.jpg




EXPERT MEDICINE BIO 2007

Οι Expert Medicine σχηματίστηκαν το 1997 από τον κιθαρίστα Αλέξη Ζαμπάρα και τον μπασίστα Μπάμπη Κουρτάρα. Το συγκρότημα πραγματοποίησε κάποιες live εμφανίσεις, ενώ συμμετείχε και στη συλλογή Electric Youth Experiment-Vol. 1.

Από τo 2001 και μετά άρχισε να αλλάζει σταδιακά το ηχητικό ύφος αλλά και η σύνθεση των Expert Medicine. Με εξαίρεση τα 2 ιδρυτικά μέλη που παρέμειναν σταθερά, τα τύμπανα ανέλαβε ο Ανδρέας Σιουρούνης, για να τον ακολουθήσει ένα χρόνο μετά η τραγουδίστρια Τζένη Καπάδαη και το 2004 ο DJ Everlast, των FF.C.

Ο στίχος των Expert Medicine είναι Αγγλικός ενώ ο συνδυασμός φυσικών οργάνων με samplers και decks -όπως και η χρήση loops από κινηματογραφικά soundtracks και μουσικές της δεκαετίας του 60 και του 70- είναι τα ιδιαίτερα γνωρίσματα του ήχου τους. Οι επιρροές του group προέρχονται από μουσικά είδη όπως funk, pop, acid-jazz, hip- hop και freestyle. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι οι Expert Medicine «δανείζονται» το feeling της trip-hop σκηνής του Bristol, διατηρώντας, όμως, μια σαφώς πιο έντονη dance αντίληψη.

Έως σήμερα, το συγκρότημα έχει εμφανιστεί σε διάφορες μουσικές σκηνές της Αθήνας, όπως και σε πολλά φεστιβάλ. Κάποιες από τις πιο σημαντικές συναυλιακές στιγμές του είναι: με τον Arto Lindsay το 2004 στο House of Art, η κοινή εμφάνιση με τους Herbaliser στο Club22 το Μάρτιο του 2005 -μετά από πρόσκληση του συγκροτήματος- το opening act στο Ejekt Festival του 2005 που είχε ως headliners τους Chemical Brothers, η συμμετοχή τους στο Festival Comics της Βαβέλ το 2004, στο Synch Festival τον Ιούλιο του 2006, όπως και αυτές στην Ημέρα της Μουσικής, το καλοκαίρι του 2004 στην πλατεία Κοτζιά και το καλοκαίρι του 2005 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Οι Expert Medicine είναι ουσιαστικά μια δημιουργική παρέα η οποία αντιμετωπίζει τον ήχο και την εικόνα ως ένα ενιαίο εκφραστικό σύνολο. Στο κομμάτι των visuals και του video art υπεύθυνος είναι ο Σπύρος Παπαδουλάκης, ενώ το art direction διαχειρίζονται τα μέλη του group μαζί με τον εικαστικό Γιάννη Πετρή. Τέλος, υπεύθυνοι για τον ήχο είναι ο Άκης Πασχαλάκης και ο Γιάννη Σκανδάμης.

Η πρώτη ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά του group κυκλοφόρησε το Μάιο του 2006 από την DNA Lab_el. Για το CD αυτό επιλέχθηκαν 11 κομμάτια από έναν αρκετά μεγάλο όγκο δουλειάς των τεσσάρων τελευταίων χρόνων. Επίσης, περιλαμβάνει τις συμμετοχές 2 εξαιρετικών μουσικών όπως ο τσελίστας Γιώργος Καλούδης και ο percussionist Daniel Armando.

Η live παρουσίαση του CD έγινε στις 10 Μαΐου 2006 στη σκηνή του House Of Art με μια sold – out συναυλία. Επιπλέον συναυλίες ακολούθησαν για τη προώθηση του άλμπουμ και το 2007 ξεκίνησε με ακόμα μια sold out συναυλία στο Planet Music της Αθήνας. Στις αρχές Φεβρουαρίου 2007 οι Expert Medicine έπαιξαν για πρώτη φορά στο Λονδίνο σε μια sold out συναυλία στο The Fly μαζί με τους Film. Η πρώτη Πανελλαδική τους περιοδεία ξεκινάει τον Απρίλιο ενώ τις ίδιες μέρες προβάλλεται και το πρώτο video από το Swimming Lessons, για το “Joy”.

Κώστας Πλατής
MoreMusic
++30 6932 308092
www.moremusic.gr