Τρίτη, Μαΐου 09, 2006

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ 7-13 ΙΟΥΛΙΟΥ





δρυάδες 2006 “από το παραμύθι στο μύθο
…ως το ποίημα”

Για Τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Θεατρικό Εργαστήρι Εκπαιδευτικών Ν. Καρδίτσας διοργανώνει το τρίτο Πανελλήνιο Σεμινάριο Θεάτρου <<δρυάδες 2006>> στο Νεοχώρι του Δήμου Νεβρόπολης στη λίμνη Ν. Πλαστήρα.

Στους υπέροχους χώρους του ξενοδοχείου Ανατολή με θέα τα βαθυπράσινα νερά της λίμνης, αλλά και επιλεγμένες φυσικές τοποθεσίες της περιοχής, οι συμμετέχοντες θα διδαχθούν τις βασικές αρχές του θεάτρου, σωματική και λεκτική έκφραση και θα προσεγγίσουν το θέμα με την καθοδήγηση των εμψυχωτών.

Θα επεξεργαστούν με τεχνικές της Δραματικής Τέχνης, παραμύθια και μύθους και μέσω αυτών θα διαπραγματευτούν τη διαπολιτισμικότητα, την ταυτότητα, τα στερεότυπα, τις προκαταλήψεις, πολιτιστικές διαφορές και ομοιότητες προκειμένου να αναδείξουν:

1. Τη σχέση θεάτρου και κοινονικής πραγματικότητας.

2. Την <<ενσυναίσθηση>> ως λειτουργικό στοιχείο του θεάτρου για την ευαισθητοποίηση μας απέναντι στο διαφορετικό και το <<ξένο>>.

Ο κόσμος των εικόνων θα ζωντανέψει και θα κάνει τον συμμετέχοντα να δει όλα όσα δε βλέπει να ακούσει όλα όσα περιγράφει το παραμύθι και μύθος και να συλλογιστεί πάνω στα δρώμενα και στη δική του ύπαρξη.



διδάσκουν:


Μάνια Παπαδημητρίου, ηθοποιός, σκηνοθέτης, δασκάλα θεάτρου.

Τάκης Τζαμαργιάς, σκηνοθέτης, διδάσκων Θέατρο στην Εκπαίδευση στο ΤΕΑΠΗ Πανεπιστημίου Αθηνών

Αλκηστίς Κοντογιάννη, Καθηγήτρια Δραματικής Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Σπύρος Μπουντούρης, εμψυχωτής θεάτρου.



Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, ηθοποιούς, θεατρολόγους, σπουδαστές, δραματικών, σχολών, μουσικούς, φοιτητές και σε όσους επιθυμούν να καλλιεργήσουν την τέχνη του θεάτρου.



Πληροφορίες:


Θεατρικό Εργαστήρι Εκπαιδευτικών ν. Καρδίτσας
¨θέατρο στην εκπαίδευση¨
Γ. Καφφέ 26, 431 00 Καρδίτσα
κιν.: 6974958683, τηλ. & fax : 2441023025

www.theatrokar.gr
theatrokar@sch.gr
theatrokar@gmail.com