Τρίτη, Μαΐου 02, 2006

ΟΙ ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΝΑΒΑ ΣΤΗΝ GALERIE ZYGOS


Εικαστικές Διαδρομές είναι ο τίτλος της μεγάλης αναδρομικής ατομικής έκθεσης του εξαιρετικού ζωγράφου αλλά και γλύπτη Κώστα Καρνάβα που καταλαμβάνει όλους τους διαθέσιμους εκθεσιακούς χώρους της Galerie Zygos στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικός Κόσμος (Πειραιώς 254, Κτήριο 7, στον Ταύρο) από την Πέμπτη, 27 Απριλίου (εγκαίνια από τις 7 μ.μ.).

Η έκθεση παρακολουθεί θεματικά και τεχνοτροπικά την πορεία του ταλαντούχου δημιουργού από το 1970 ως σήμερα, όπως άλλωστε κάνει και το κείμενο του Ιστορικού της Τέχνης και Καθηγητού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Δημήτρη Δεληγιάννη που συνοδεύει τον πλούσια εικονογραφημένο κατάλογο της έκθεσης.


«Ο Κώστας Καρνάβας είναι ένας εικαστικός δημιουργός που ξεκινάει την πορεία του από τη μοντέρνα τέχνη και όχι από την παραδοσιακά ακαδημαϊκή. Οι ελεύθερες σπουδές του, η γνώση του για τον κινηματογράφο, η αγάπη του για το ιστορικό και μυθολογικό παρελθόν είναι οι βάσεις πάνω στις οποίες στηρίζεται η εικαστική γραφή του, με συλλογικά σημαινόμενα σ’ όλο το φάσμα των έργων του στη ζωγραφική και γλυπτική.» γράφει μεταξύ άλλων ο Δ. Δεληγιάννης.



Ο Κώστας Καρνάβας, (γ. 1947), σπούδασε σκηνογραφία και σκηνοθεσία στη Σχολή του Λ. Σταυράκου.
Έκανε ελεύθερες σπουδές ζωγραφικής και γλυπτικής στη Γερμανία και στη Βρετανία. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Αυτή είναι η δωδέκατη έκθεσή του με την Galerie Zygos, με την οποία συνεργάζεται από το 1981, ενώ τη δουλειά του έχει παρουσιάσει σε πάμπολλες εκθέσεις στην Ελλάδα, καθώς και στην Γερμανία και τις Η.Π.Α.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 14 Μαίου,
και είναι ανοικτή Δευτέρα έως Παρασκευή 9 π.μ. έως 2 μ.μ.,
Πέμπτη 9 π.μ. έως 2 μ.μ και 7 –11 μ.μ.,
Κυριακή 11 π.μ. - 3 μ.μ. Σάββατο
και επίσημες αργίες κλειστά.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΙΩΝ ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑΚΗΣ 212 540 2787
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΝΑΒΑΣ 210 942 3417



ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Δευτέρα έως Παρασκευή 9 π.μ.-2 μ.μ.
Κάθε Πέμπτη βράδι (7-11 μ.μ.) εγκαίνια ή εκδήλωση!
Κάθε Κυριακή μεσημέρι (11π.μ.-3μ.μ.) ουζάκι!
Κλειστά Σάββατο και επίσημες αργίες.

Η Galerie Zygos είναι χορηγός της Αίθουσας Τέχνης στο Κτήριο 7,
στο βάθος του Πολιτιστικού Κέντρου Ελληνικός Κόσμος
του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.