Παρασκευή, Μαΐου 12, 2006

ΑΙΝΙΓΜΑ ΓΙΑ ΜΕΤΕΩΡΑ ΣΩΜΑΤΑ Η ΕΛΕΝΗ GODARD ΣΤΗΝ GALERIE ZYGOS



Αίνιγμα για Μετέωρα Σώματα είναι ο τίτλος της μεγάλης ατομικής έκθεσης της Ελληνο-Γαλλίδας ζωγράφου Ελένης Godard που καταλαμβάνει δύο εκθεσιακούς χώρους της Galerie Zygos στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικός Κόσμος (Πειραιώς 254, Κτήριο 7, στον Ταύρο) και εγκαινιάζεται την Πέμπτη, 18 Μαΐου (7-11 μ.μ.)

Οι Χορευτές, Στη Χώρα του Παγωμένου Λόγου, και τα Μετέωρα Σώματα είναι τρείς κύκλοι ζωγραφικής που απαντούν διαφορετικά στους ίδιους προβληματισμούς της ζωγράφου, που εκθέτει σε δεύτερη ατομική έκθεση στην Galerie Zygos.

«Ζωγραφική και Χορός μιλούν για μένα την ίδια γλώσσα.
Η ακινησία, αποτέλεσμα αντίθετων δυνάμεων και εσωτερικής κίνησης, χτίζει μια ισορροπία σε εγρήγορση, ώστε η κίνηση να είναι επιτάχυνση της ακινησίας και ελεγμένη ανισορροπία. Έτσι, γίνεται απτός ο αέρας και ενεργοποιείται ο λευκός χώρος του τελάρου.
Γραμμές, κατευθύνσεις, εν ρυθμώ, με εσωτερική μουσικότητα.»

Γεννημένη στην Γαλλία από Γάλλο πατέρα και Ελληνίδα μητέρα, η Godard σπούδασε ζωγραφική κοντά στους ζωγράφους Bartolini και Charles Belle, ενώ τώρα ζεί και εργάζεται μόνιμα στην Αθήνα.
Έχει συμμετάσχει σε διάφορες ομαδικές εκθέσεις, κυρίως στην Γαλλία, ενώ έχει δείξει δουλειά της στο Art Tower Agora, στην Αθήνα, στον τεχνοχώρο Catamaran στην Πάτρα, στο πνευματικό κέντρο La Minoterie της Μασσαλίας, στην Galerie de la Fraternité, Aubagne, και αλλού.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 28 Μαίου,
και είναι ανοικτή Δευτέρα έως Παρασκευή 9 - 2 και Κυριακή 11 - 3.

Ειδικά για την έκθεση της Godard, η Galerie Zygos
θα είναι ανοικτή και το Σάββατο το βράδι, από 7-11 μ.μ.,

Κάθε Πέμπτη ο χώρος, που βρίσκεται στο Κτήριο 7,
στο βάθος των εγκαταστάσεων του Ελληνικού Κόσμου,
ανοίγει ξανά το βράδυ (7-11 μ.μ.) με πολιτιστικές, μουσικές,
και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις.


Είσοδος ελεύθερη.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 212 540 2787.