Τρίτη, Σεπτεμβρίου 19, 2006

VIIIη Διεθνής Συνάντηση του ATELIER DU ROMAN Ναύπλιο 23 & 24 Σεπτεμβρίου 2006


Στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου πραγματοποιείται στο Ναύπλιο η VIIIη Ετήσια Διεθνής Λογοτεχνική Συνάντηση του ATELIER DU ROMAN με θέμα: “Μυθιστόρημα, δοκίμιο: εκλεκτικές συγγένειες” . Η Συνάντηση είναι ανοιχτή στο κοινό και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και των τοπικών φορέων ΟΠΑΝΑΑΡ και ΔΕΠΑΝ. Στη Συνάντηση θα συμμετάσχουν δεκατρείς λογοτέχνες, ποιητές και δοκιμιογράφοι από την Ευρώπη, Καναδά, Ιαπωνία και Αφρική.


Οι εργασίες θα διεξαχθούν στα γαλλικά με ταυτόχρονη διερμηνεία στα ελληνικά.


Πρόκειται για ένα ανοικτό εργαστήριο αισθητικού προβληματισμού που αφιερώνει μέγιστο χρόνο στο διάλογο, όπου συγγραφείς και κοινό ανταλλάσουν απόψεις και εμβαθύνουν από κοινού τα θέματα.


Το δοκίμιο προηγείται του μυθιστορήματος; Ή μήπως συμβαίνει το αντίθετο; Ποιά από τις δύο λογοτεχνικές μορφές τροφοδοτεί την άλλη και μέχρι ποιό βαθμό; Το μυθιστόρημα μπορεί ν΄ αποκολληθεί από την δοκιμιακή σκέψη χωρίς να χάσει την ψυχή του; Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που θα συζητηθούν στη φετινή συνάντηση. Και δεν είναι αφηρημένα. Τίθενται τη στιγμή που διαπιστώνουμε ότι ο ρόλος της τέχνης του μυθιστορήματος στην κατανόηση του κόσμου και όσων καταστάσεων εκκολάπτονται στα μύχιά του, μειώνεται τρομακτικά.

τηλ/fax επικοινωνίας: 27520 25385

3 Comments:

At Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2006, Blogger candyblue said...

Κάτι τέτοια βλέπω και ζηλεύω.Την επόμενη φορά με το πουλμανάκι σε σας!

Καλώς βρεθήκαμε

 
At Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2006, Blogger ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΜΗΛΟ said...

Me megali mas hara na sas ipothehtoume !

 
At Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου, 2006, Blogger Sigmataf said...

ενημερωμένο blog.
Καλή φάση

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home