Πέμπτη, Φεβρουαρίου 22, 2007

Στιγμιότυπα Ελληνικού Πολιτισμού – Yearbook 06<07


το περιοδικό highlights & η εταιρεία Φιλοθεάμων σας καλούν στην παρουσίαση της ετήσιας έκδοσης

Στιγμιότυπα Ελληνικού Πολιτισμού – Yearbook 06<07

την Τρίτη 6 Μαρτίου 2007, ώρα 19:00
στο café του βιβλιοπωλείου IANOS (Σταδίου 24)

Η καλλιτεχνική παραγωγή στην Ελλάδα έχει να επιδείξει μια εκρηκτική αύξηση σε όλους τους τομείς.
Ο σημερινός αναγνώστης, φιλότεχνος, κάτοικος όχι πια μόνο της Αθήνας, αλλά ολόκληρης της ελληνικής επικράτειας έχει να διαλέξει ανάμεσα σε μια πληθώρα επιλογών: ταινίες, παραστάσεις, εκθέσεις, βιβλία, αλλά και πρωτοποριακές performances, δίσκους και εικαστικές εγκαταστάσεις που εκμεταλλεύονται τις δυνατότητες που προσφέρει η ψηφιακή τεχνολογία.
Αν θέλει κάποιος να δώσει το στίγμα της χρονιάς που έφυγε, το 2006, θα έλεγε ότι οι νέοι παίρνουν την κατάσταση σιγά-σιγά στα χέρια τους, συνυπάρχοντας με σεβασμό αλλά και κριτική ματιά με την παλαιότερη γενιά καλλιτεχνών.
Το highlights και η Φιλοθεάμων παρουσιάζουν την έκδοση «Στιγμιότυπα Ελληνικού Πολιτισμού – Yearbook 06<07». Στόχος είναι να μπορέσει ο έλληνας και ξένος αναγνώστης, διαβάζοντας αυτή την έκδοση, να συμπληρώσει το παζλ της καλλιτεχνικής παραγωγής με τα καλύτερα κομμάτια της.
Στην φετινή έκδοση κλήθηκαν να καταθέσουν τη δική τους ματιά οι ακόλουθοι:

Τόνια Μάκρα, - αρχιτεκτονική, Χριστίνα Πετρηνού - εικαστικά, Ειρήνη Μουντράκη - θέατρο, Ιωάννα Βασδέκη - φωτογραφία, Βούλα Παλαιολόγου - κινηματογράφος, Χριστίνα Πολυχρονιάδου & Μαρία Κρύου χορός, Γιάννης Σβώλος - κλασσική μουσική, Αργύρης Ζήλος - σύγχρονη ελληνική μουσική, Σπύρος Γεωργίου - δοκίμιο, Σταμάτης Μαυροειδής - ποίηση, Γιώργος Βαϊλάκης - πεζογραφία.

Η πολυτελής, δίγλωσση έκδοση, 600 σελίδων με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, θα βρίσκεται στις προθήκες των βιβλιοπωλείων στις αρχές Μαρτίου 2007.

Η παρουσίασή της θα γίνει την Τρίτη 6 Μαρτίου και ώρα 19:00 στο café του βιβλιοπωλείου IANOS σε μια βραδιά που φιλοδοξούμε ότι θα γίνει ένας απολογισμός της χρονιάς που πέρασε και θα ακουστούν τοποθετήσεις πάνω σε σύγχρονα πολιτιστικά θέματα.

Την παρουσίαση θα ξεκινήσει ο Γιώργος Δραγώνας, εκδότης highlights και ο Κωνσταντίνος Τζαμιώτης, διευθυντής highlights και έκδοσης Στιγμιότυπα Ελληνικού Πολιτισμού-Yearbook 06<07.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν σύντομες ομιλίες από τους συντάκτες της έκδοσης και συζήτηση με το κοινό.



Πληροφορίες: περιοδικό highlights, Σόλωνος 140, 10677,
[τ] 2103821222, [e] info@highlights.gr