Παρασκευή, Μαρτίου 16, 2007

Η Μικρή 'Αρκτος και η Νατάσσα Μποφίλιου, υποδέχονται την 'Ανοιξη στον Ιανό κάθε Σάββατο και για όλο το Μάρτιο, με μια αγκαλιά τραγούδια…



Η Μικρή 'Αρκτος και η Νατάσσα Μποφίλιου, υποδέχονται την 'Ανοιξη στον Ιανό κάθε Σάββατο και για όλο το Μάρτιο, με μια αγκαλιά τραγούδια…

Η Νατάσσα Μποφίλιου παρουσιάζει σε μια σειρά παραστάσεων στον Ιανό, ένα μουσικό ταξίδι σε τραγούδια που καλωσορίζουν την 'Ανοιξη, με σταθμούς στο σύγχρονο ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο.

Τραγούδια των Μ. Χατζιδάκι (Συνέβη στην Αθήνα κ.α.), Σ. Κραουνάκη ('Ανοιξη, Τέτοια Μέρα κ.α.), Π. Καρασούλου (Δυο Μέρες Μόνο), Π. Καλαντζόπουλου (Summertime in Prague, Λευκό μου Γιασεμί κ.α.), Αφ. Μάνου (Ο Βασιλιάς κι Εγώ), τραγούδια από τον πρώτο δίσκο τους «Εκατό μικρές ανάσες» αλλά και ξένα τραγούδια (Norah Jones, Hooverphonic, Sting κ.α.) συνθέτουν ένα νεανικό πρόγραμμα που επιμελούνται καλλιτεχνικά δυο νέοι δημιουργοί, ο συνθέτης Θέμης Καραμουρατίδης και ο στιχουργός Γεράσιμος Ευαγγελάτος.
Με μια πενταμελή ορχήστρα οι νέοι καλλιτέχνες της Μικρής 'Αρκτου, ταξιδεύουν την Αθήνα μέσα από ελληνικά και ξένα τραγούδια, προσδοκώντας την χαρά και την συγκίνηση που πάντα η άνοιξη επιστρέφει.
Η Νατάσσα Μποφίλιου, συμμετείχε στο τελευταίο CD του Σταμάτη Κραουνάκη (μουσική για την ταινία «Πεθαίνοντας στην Αθήνα) , με το τραγούδι «τέτοια μέρα», ενώ σύντομα πρόκειται να κυκλοφορήσει ένα νέο CDsingle σε στίχους Γεράσιμου Ευαγγελάτου και μουσική Θέμη Καραμουρατίδη με τίτλο «Εν λευκώ».

Για πρώτη φορά τη γνωρίσαμε πέρσι, στη Δεύτερη Ακρόαση Νέων Καλλιτεχνών που διοργάνωσε η Μικρή 'Αρκτος. Με το τραγούδι «Ασπιρίνη» των Γεράσιμου Ευαγγελάτου και Κώστα Τσίρκα, ξεχώρισε και αγαπήθηκε αμέσως από τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς, όπως και οι «Εκατό Μικρές Ανάσες», η πρώτη ολοκληρωμένη δουλειά που ακολούθησε με τους ίδιους συνεργάτες.


Για τη Μικρή 'Αρκτο και τον καλλιτεχνικό της διευθυντή Παρασκευά Καρασούλο, που επιμελήθηκε την παραγωγή, ο δίσκος «Εκατό μικρές ανάσες», είναι η πιο «δυνατή και χαρακτηριστική φωνή» της γενιάς των σημερινών 20αρηδων. Πρόκειται για τραγούδια που με αμεσότητα, επικοινωνιακή δύναμη και αλήθεια, περιγράφουν το βλέμμα των νέων ανθρώπων σ’ ένα κόσμο που αλλάζει συνεχώς.

Στη σκηνή του Ιανού μαζί με τη Νατάσσα Μποφίλιου εμφανίζονται οι μουσικοί:
Θέμης Καραμουρατίδης – πιάνο
Γιάννης Δημητριάδης – πλήκτρα
Φοίβος Κουντουράκης – ντράμς
Σπύρος Λιβάνης – κιθάρα
Νίκος Μάρκου – μπάσο

Παραστάσεις:
Σάββατο 3, 10, 17, 24, 31 Μαρτίου.
Ιανός, Σταδίου 24, Αθήνα
Ώρα έναρξης: 10.00 μ.μ.
Τηλ. Κρατήσεων : 210 – 3217917 (εσωτ. 7203)
Είσοδος με ποτό: 15 €

Χορηγοί επικοινωνίας: