Κυριακή, Μαΐου 13, 2007

Συναυλία Χορωδίας του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα (ΗΠΑ)



Δευτέρα 14 Μαΐου 2007, 9 μμ
Δημοτικό Θέατρο Βόλου
-----------------

Το Ωδείο Φουντούλη και ο Σύλλογος «Φλόγα» παρουσιάζουν
τη Χορωδία Singing Hoosiers του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα
τη Δευτέρα 14 Μαΐου 2007, στις 9 μμ, στο Δημοτικό Θέατρο Βόλου


Η διάσημη ανά τον κόσμο Χορωδία Singing Hoosiers του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα (ΗΠΑ) είναι μια από τις καλύτερες φοιτητικές χορωδίες της Αμερικής. Αποτελείται από 65 περίπου τραγουδιστές και το πρόγραμμα που θα παρουσιάσουν περιλαμβάνει Jazz και Broadway επιτυχίες, καθώς και πολλές εκπλήξεις.
Τη Χορωδία διευθύνει ο διεθνούς φήμης μαέστρος Michael Schwartzkopf.

Τα πολλά και διαφορετικά ταλέντα των μελών, η παραγωγή, η επιλογή του ρεπερτορίου, η συνοδεία της ορχήστρας και η διεύθυνση, ξεπερνούν τις μεγαλύτερες προσδοκίες! Οι Singing Hoosiers είναι από κάθε πλευρά υπέροχοι! Είναι αξιοθαύμαστοι επαγγελματίες! Σε κάθε συναυλία που δίνουν βγάζουν μια αληθινή σπίθα και η παράσταση αυτομάτως μετατρέπεται σε ένα λαμπρό show από χορό και τραγούδι που εκπέμπει λάμψη, ενθουσιασμό και φως.
Μετά από 50 χρόνια συνεχούς δραστηριότητας, αναρίθμητες παραστάσεις σε όλο τον κόσμο, βραβεία για τις δισκογραφικές τους δουλειές και διθυραμβικές κριτικές για τις εμφανίσεις τους ανά τον κόσμο, οι Singing Hoosiers έρχονται να γοητεύσουν το φιλόμουσο κοινό του Βόλου με μια και μοναδική παράσταση.
Από την ίδρυσή της το 1950 η Χορωδία των Singing Hoosiers εξακολουθεί να ενθουσιάζει τα ακροατήρια με τα κοντσέρτα της.
Ως πρεσβευτές του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα σε πάνω από τη μισή υφήλιο, οι Singing Hoosiers έχουν κερδίσει διθυραμβικές κριτικές για τον επαγγελματισμό των παραστάσεών τους και την λαμπρή σκηνική τους παρουσία σε 26 πολιτείες της Αμερικής και 18 χώρες του εξωτερικού.
Μερικοί από τους πιο επιτυχημένους σολίστες του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα είναι μέλη του συνόλου και πολλοί απ’ αυτούς κάνουν επαγγελματική καριέρα στο Broadway, στην εθνική τηλεόραση της Αμερικής, στην όπερα, κλπ.
Στα τελευταία 50 χρόνια έχουν γίνει γνωστοί ως ένα επαγγελματικό σύνολο κι έχουν συμπράξει με πολλές συμφωνικές ορχήστρες όπως η Συμφωνική του Ντιτρόϊτ, η Συμφωνική της Ιντιανάπολης, η ορχήστρα του Σινσινάτι κι έχουν εμφανιστεί σε μεγάλες σκηνές όπως το Κάρνεγκι Χωλ της Ν. Υόρκης, κα.
Η ηχογράφησή τους για την ταινία A. Disney Spectacular που κέρδισε Βραβείο Grammy, με διεύθυνση του Erich Kunzel και την ορχήστρα Cincinati Pops έμεινε στην κορυφή των εθνικών charts της Αμερικής για 7 μήνες.
Οι Singing Hoosiers πήραν επίσης Βραβεία Grammy για το “Music May” και για ηχογραφήσεις τους για Μιούζικαλ του Χόλυγουντ όπως: Magical Musicals, The Magical Music of Disney και Puttin’ on the Ritz.
Η τελευταία τους ηχογράφηση ήταν το Christmastime is Here και έγινε τον Σεπτέμβριο του 2006.
Αν και είναι περισσότερο γνωστοί για τις παραστάσεις τους με Αμερικάνικη jazz, λαϊκή μουσική και χορό, εμφανίζονται επίσης σε παραστάσεις ορατόριου και όπερας.
Τα τελευταία χρόνια έχουν ταξιδέψει στην Ευρώπη, την Ασία, την Γροιλανδία, τον Καναδά και την Καραϊβική, κι έχουν μοιραστεί τη σκηνή με μεγάλα ονόματα της σόου μπιζ όπως ο Bob Hope, η Petula Clark, ο Duke Ellington, ο Pete Fountain, η Shirley Jones, o Red Buttons, ο Mel Torne, κα.

Η συναυλία της Δευτέρας πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Βόλου, του Ομίλου Ζόντα, του TRT και της εφημερίδας «Ταχυδρόμος».
Εισιτήρια προπωλούνται: Δημοτικό Θέατρο, «Φλόγα», Ωδείο Φουντούλη, Δισκοπωλείο “Classic”, Μουσικός Οίκος Κεχαΐδη.
(Προπώληση 10 €, Ταμείο 15 €).
Πληροφορίες: τηλ. 24210 24628 (Φλόγα), 24210 39930 (Ωδείο Φουντούλη).

Ετικέτες