Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 25, 2006

Κ.Λ.Α.Τ.Α.Ρ.Ω.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΒΙΟΖΩ,
μετά από πολύωρη και επιστημονικά τεκμηριωμένη συνεδρίαση*
με την παρουσία όλων των μελών του,
για την ημέρα αφιερωμένη στις «ευρωπαϊκές πόλεις χωρίς αυτοκίνητο»,
αποφάσισε παμψηφεί τη συμμετοχή της ΒΙΟΖΩ σε ένα λαϊκό κίνημα,
που υπερασπίζει το αυτοκίνητο και την επιστημονική πρόοδο,
που διαφοροποιεί τον άνθρωπο από τον πεζό και τα κατώτερα είδη.


Στο:

Κίνημα Λαϊκής Απελευθέρωσης Του Αυτοκίνητου Ρύπων Ωχ-ημάτων

Κ.Λ.Α.Τ.Α.Ρ.Ω.

Οι βασικές θέσεις του Κινήματος «ΚΛΑΤΑΡΩ» είναι:

Οι πεζοί είναι παράνομοι

Οι πεζοί καταλαμβάνουν χώρο στα πεζοδρόμια, -τα οποία ανήκουν στους δρόμους- εμποδίζουν όταν κινούνται στις διαβάσεις, γίνονται πρόξενοι ατυχημάτων και εισπνέουν τους ρύπους των αυτοκινήτων μας χωρίς να μας ρωτήσουν.

Κατασκευάζονται ράμπες για τα άτομα με κινητικά προβλήματα με την παράλογη αξίωση να μην παρκάρει αυτοκίνητο εκεί
Αναλογιστήκατε τι προβλήματα προκύπτουν από την ασύδοτη συμπεριφορά των ηλικιωμένων και των ατόμων με παντός είδους κινητικά προβλήματα, που έχουν το θράσος να κυκλοφορούν όποτε τους καπνίσει σε βάρος του κοινωνικού αγαθού της ταχύτητας των Ι.Χ;

Τι χρειαζόμαστε τις παιδικές χαρές και το πράσινο όταν δεν μπορούμε να παρκάρουμε εκεί μέσα τα αυτοκίνητά μας;

Στο κάτω κάτω τα παιδιά έχουν τα μπαλκόνια στις πολυκατοικίες, την τηλεόραση και τα play station για να εκτονώνονται.

Ας ενώσουμε όλοι τις προσπάθειές μας για να περάσει νόμος που θα θέτει

εκτός νόμου τους πεζούς

Να καταργηθούν πάρκα και πλατείες και στην θέση τους να δημιουργηθούν πολυώροφα πάρκινγκ.

Ένα απλό ισόγειο πάρκινγκ, όπως αυτά που κατασκευάζουν οι δήμαρχοι, όταν τσιμεντάρουν τους ελεύθερους χώρους, που απλώς θα καλύψει τα αρχαία δεν πρόκειται να λύσει το πρόβλημα.

Τι τα θέλουμε τα δέντρα, τα αρχαία και όλα τα αρχαιολογικά ευρήματα, όταν δεσμεύουν πολύτιμους χώρους από τα αυτοκίνητα.

Να επιστραφούν τα αρχαία ντουβάρια σε κείνους που μας τα φόρτωσαν χωρίς να μας ρωτήσουν αν τα θέλουμε.

Να γκρεμιστούν το αρχαιολογικό μουσείο και το μουσείο βυζαντινού πολιτισμού και να γίνουν πολυώροφα πάρκινγκ.

Να ολοκληρώσουν άμεσα οι νέοι Δήμαρχοι, που θα εκλεγούν στις 15 Οκτωβρίου το πρωτοποριακό έργο της απελευθέρωσης των πλατειών από τα παγκάκια, ώστε να μην χασομεράνε οι νέοι, οι συνταξιούχοι και οι μετανάστες.

Να μετατραπούν οι πλατείες σε χώρους στάθμευσης που τόσο ανάγκη έχει η πόλη.

Δεν χρειαζόμαστε ημίμετρα.

Χρειαζόμαστε συνεπή πολιτική που να ολοκληρώνει αυτό που ξεκίνησαν οι προκάτοχοί τους.

Δεν ζητάμε να καταργηθούν οι λεωφορειολωρίδες.

Ζητάμε: Να επιτραπεί ελεύθερα η κίνηση των ΙΧ σε αυτές και να μη μας καταγράφουν οι κάμερες.

Να χρησιμοποιηθούν οι κάμερες για την παρακολούθηση των πεζών, που ασύστολα και παράνομα κυκλοφορούν στους δρόμους τη στιγμή που αυτοί φτιάχτηκαν με δικά σας λεφτά για την ταχύτερη κίνηση των αυτοκινήτων.

Να ξαναδούμε με ανοιχτό πνεύμα και έξω από παρωχημένα στερεότυπα, αν χρειάζονται τόσα πολλά δέντρα στην πόλη, που χωρίς να προσφέρουν τίποτε, δυσκολεύουν το παρκάρισμα και προκαλούν φθορές, όταν πέφτουν τα κλαδιά τους πάνω στα αυτοκίνητά μας.

Να απαγορευτεί η άσκοπη κυκλοφορία των πεζών στο δρόμο.

Κανένας πεζός στο δρόμο παρά μόνο όταν αποδεδειγμένα κινείται από και προς το αυτοκίνητό του.

Εμπρός λοιπόν για το προοδευτικό επιστημονικό κίνημα Κ.Λ.Α.Τ.Α.Ρ.Ω.
(Κίνημα Λαϊκής Απελευθέρωσης Του Αυτοκίνητου Ρύπων Ωχ-ημάτων).

Ένα κίνημα για την απελευθέρωση των αυτοκινήτων από την καταπίεση πεζών.

Εμπρός για περισσότερο χώρο για τα Ι.Χ. στα πεζοδρόμια, στους δρόμους, στα πάρκα, στην παραλία, στις αυλές των σχολείων, στις εισόδους των πολυκατοικιών.

Επιχωμάτωση των θαλασσών, ει δυνατόν με αρχαία.

Στις τρύπες που θα σκαφτούν στις πόλεις για να εξασφαλιστεί το χώμα για το μπάζωμα, να γίνουν υπόγεια πάρκινγκ για το λαό.

Καλούμε τους πολίτες να συμμετέχουν στο λαϊκό κίνημα Κ.Λ.Α.Τ.Α.Ρ.Ω.
(Κίνημα Λαϊκής Απελευθέρωσης Του Αυτοκίνητου Ρύπων Ωχ-ημάτων).

Ένα κίνημα που υπερασπίζει το αυτοκίνητο και την επιστημονική πρόοδο, που διαφοροποιεί τον άνθρωπο από τον πεζό και τα κατώτερα είδη.

Στείλτε σε όλους τους γνωστούς σας την φωνή του ΚΛΑΤΑΡΩ.

Η Ένωση μεγάλων Δήμων και τα Υπουργεία Μεταφορών και Περιβάλλοντος
(πρώην Δημοσίων Έργων) προειδοποιούν:

Το περπάτημα κάνει κακό στο αυτοκίνητο

* Η αρχική πρόταση και η επιστημονικά τεκμηριωμένη εισήγηση προήλθε
από την Δημοτική Κίνηση «Θεσσαλονίκη των Πολιτών και της Οικολογίας»

Συν ΒΙΟΖΩ και χείρα κίνει!

ΒΙΟΖΩ - ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ
"ΒΙΟ-ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΓΙΑ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΖΩΗ",
Αγ. Κωνσταντίνου 12, Ομόνοια, 10431 Αθήνα.
Τηλ: 210-5222323, 697-9734591,
Ηλ.Ταχ: email@biozo.org

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 21, 2006

ΤΡΙΦΩΝΟ




Mία νέα έκδοση που περιλαμβάνει την πρώτη
ολοκληρωμένη δουλειά του συγκροτήματος
ΤΡΙΦΩΝΟ,
αλλά και τα πέντε τραγούδια
από το cd single τους
«Καράβια μοιάζουν οι ψυχές»
κυκλοφορεί αυτές τις ημέρες από την ΜΒΙ.

Το cd περιέχει και «Το τραγούδι της ξενιτιάς»
(Φεγγάρι μάγια μου’ κανες),
που είχε ερμηνεύσει το ΤΡΙΦΩΝΟ
στη συναυλία που είχε δοθεί στο ΟΑΚΑ
για τα θύματα του τσουνάμι
και είχε δημιουργήσει ιδιαίτερη αίσθηση.

Σε όλα τα τραγούδια έχει γίνει νέα ψηφιακή επεξεργασία.

Στο cd συμμετέχει με ένα τραγούδι
ο Παντελής Θαλασσινός.

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 19, 2006

VIIIη Διεθνής Συνάντηση του ATELIER DU ROMAN Ναύπλιο 23 & 24 Σεπτεμβρίου 2006


Στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου πραγματοποιείται στο Ναύπλιο η VIIIη Ετήσια Διεθνής Λογοτεχνική Συνάντηση του ATELIER DU ROMAN με θέμα: “Μυθιστόρημα, δοκίμιο: εκλεκτικές συγγένειες” . Η Συνάντηση είναι ανοιχτή στο κοινό και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και των τοπικών φορέων ΟΠΑΝΑΑΡ και ΔΕΠΑΝ. Στη Συνάντηση θα συμμετάσχουν δεκατρείς λογοτέχνες, ποιητές και δοκιμιογράφοι από την Ευρώπη, Καναδά, Ιαπωνία και Αφρική.


Οι εργασίες θα διεξαχθούν στα γαλλικά με ταυτόχρονη διερμηνεία στα ελληνικά.


Πρόκειται για ένα ανοικτό εργαστήριο αισθητικού προβληματισμού που αφιερώνει μέγιστο χρόνο στο διάλογο, όπου συγγραφείς και κοινό ανταλλάσουν απόψεις και εμβαθύνουν από κοινού τα θέματα.


Το δοκίμιο προηγείται του μυθιστορήματος; Ή μήπως συμβαίνει το αντίθετο; Ποιά από τις δύο λογοτεχνικές μορφές τροφοδοτεί την άλλη και μέχρι ποιό βαθμό; Το μυθιστόρημα μπορεί ν΄ αποκολληθεί από την δοκιμιακή σκέψη χωρίς να χάσει την ψυχή του; Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που θα συζητηθούν στη φετινή συνάντηση. Και δεν είναι αφηρημένα. Τίθενται τη στιγμή που διαπιστώνουμε ότι ο ρόλος της τέχνης του μυθιστορήματος στην κατανόηση του κόσμου και όσων καταστάσεων εκκολάπτονται στα μύχιά του, μειώνεται τρομακτικά.

τηλ/fax επικοινωνίας: 27520 25385

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 16, 2006

24 HOUR COMICS DAY - Hellas





Στις 7 και 8 Οκτώβρη θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα ο πρώτος πανελλήνιος διαγωνισμός κόμικ 24 Hour Comics Day. Την διοργάνωσ του διαγωνισμού έχει αναλάβει το Comicworld και θα διεξαχθεί στον χώρο της ΕΠΑΣΚΤ (Πανός 19Α και Θόλου, Πλάκα). Ο διαγωνισμός θ διαρκέσει από τις 17:00 του Σαββάτου 7 Οκτωβρίου ως τις 17:00 της Κυριακής 8 Οκτώβρη και τα έργα θα κριθούν από τριμελή επιτροπή αποτελούμενοι από τους Νίκο Κούτση (εικονογράφος, καθηγητής της ΑΚΤΟ) Γαβριήλ Τομπαλίδη (εικονογράφο) και Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου του Comicdom.


H εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 15:00 το μεσημέρι του Σαββάτου και θα τελειώσει στις 23:00 το βράδυ της Κυριακής. Θα είναι ανοιχτή για το κοινό και θα υπάρχουν παράλληλες εκδηλώσεις στον χώρο όπως η έκθεση / παρουσίαση του κομικ “Pirates of Coney Island” του Βασίλη Λώλου που εκδίδει η Image Comics, έκθεση ζωγραφικής των Νταίζη Περράκη, Βάσω Καραλή, αποφοίτων της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών και την ανακοίνωση των βραβείων του διαγωνισμού του περιοδικού Real Comics. Το πλήρες πρόγραμμα του διημέρου θα ανακοινωθεί σύντομα.

Το 24 Hour Comics Day είναι ένας διαγωνισμός κόμικ που απευθύνεται σε σκιτσογράφους, εικονογράφους και άλλους εικαστικούς καλλιτέχνες, επαγγελματίες ή μη που κατά την διάρκεια του θα πρέπει να δημιουργήσουν μια ιστορία κόμικ μέχρι 24 σελίδες μέσα σε 24 συνεχόμενες ώρες. Ο διαγωνισμός αυτός είναι παγκόσμιος και πραγματοποιείται συγχρόνως σε 65 διαφορετικές πόλεις σε 12 χώρες, όπως Αμερική, Γαλλία, Γερμανία, Αυστραλία Ινδονησία, Βέλγιο κ.α.
Οι ιστορίες των τριών νικητών του διαγωνισμού θα συμπεριληφθούν σε μια ειδική έκδοση που θα κυκλοφορήσει στα βιβλιοπωλεία της χώρας μας από τις εκδόσεις Comicworld και όλοι οι συμμετέχοντες θα διαγωνιστούν παράλληλα με τους συμμετέχοντες των υπολοίπων χωρών για την έκδοση που θα γίνει από την About Comics. Η συμμετοχή των καλλιτεχνών στο διαγωνισμό θα είναι δωρεάν και η εκδήλωση έχει μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα.

Οι υποψήφιοι συμμετέχοντες μπορούν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους αποστέλλοντας email στο info@comicworld.gr ή μέσω τηλεφώνου στα 210 4957843 ή 210 6856070.
Δηλώσεις συμμετοχής θα μπορέσουν να γίνουν και στον χώρο του διαγωνισμού πριν την έναρξη του. Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να επικοινωνήσετε στα παραπάνω στοιχεία.

Για να ενημερωθείτε περισσότερο για τον διαγωνισμό μπορείτε να διαβάσετε το 24 Hour Comic Day 2006 Hellas FAQ ή να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του 24 Hour Comics Day http://www.24hourcomics.com/

Λίγα λόγια για το Comicworld:

To Comicworld ιδρύθηκε το 2003 από τον Ανδρέα Πεφάνη για να βοηθήσει στην προώθηση της “9ης” τέχνης στη χώρα μας. Με την ολοκλήρωση του 1ου Mad Comicfest 2003 δημιουργήθηκε το πρώτο κατάστημα στον Κορυδαλλό Αττικής και στην συνέχεια λειτούργησε η δικτυακή ενημερωτική πύλη για τον χώρο των κόμικ και της φαντασίας www.comicworld.gr. Το 2005 ανοίγει δεύτερο κατάστημα με υπεύθυνο τον Ευθύμιο Κωλέτση στο Χαλάνδρι Αττικής. Το Comicworld είναι υπεύθυνο για εκδηλώσεις όπως το Mad Comicfest (2003), το 1o Games Fair Μαγικών Πυλών (2005) και έχει ως σκοπό να δημιουργήσει ένα καινούριο θεσμό με την εκδήλωση 24 hour Comics Πρόσφατα το Comicworld έκδωσε το πρώτο του άλμπουμ κόμικ δυο καταξιωμένων καλλιτεχνών της χώρας μας (Νίκος Κούτσης, Βασίλης Γκογκτζιλάς) και ελπίζει να φέρει στο αναγνωστικό κοινό μια σειρά βιβλίων κόμικ με ποιότητα στο σενάριο και στο σκίτσο από Έλληνες καταξιωμένους δημιουργούς, συμπεριλαμβανομένου του αποτελέσματος του διαγωνισμού 24hour Comics.

Σταύρος Σοφιανόπουλος Ζωντανά στο Γαλλικό Ινστιτούτο 21 Σεπτεμβρίου


Ο Σταύρος Σοφιανόπουλος εμφανίζεται στις 21 Σεπτεμβρίου στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών σε μια βραδιά Ορχηστρικής μουσικής. Η συναυλία θα λάβει χώρα στη αυλή του Γαλλικού Ινστιτούτου και ο Σοφιανόπουλος θα έχει μαζί του εννεαμελή ορχήστρα με πιάνο, κοντραμπάσο, τρίο εγχόρδων, μαντολίνο, όμποε, κλασική και ακουστική κιθάρα.
Οι συνθέσεις που θα ακουστούν προέρχονται από θέματα της Ελληνικής μουσικής ιστορίας και είναι άλλοτε λυρικές και άλλοτε ρυθμικές, βασισμένες σε «λαϊκούς» δρόμους και ενορχηστρωμένες λιτά με κλασική τεχνοτροπία. Μέρος της συναυλίας θα καλυφθεί από τις συνθέσεις των προσωπικών album του, «Ο Χορός Του Πυθέα», 2004, και του νέου album, «Κέρασμα», 2006, και αλλά και από τις συνθέσεις του soundtrack «Δύσκολοι Αποχαιρετισμοί – Ο Μπαμπάς Μου» από το 2003.

Η βραδιά ξεκινά στις 21.00
Είσοδος Ελεύθερη
Γαλλικό Ινστιτούτο: Οδός Σίνα 31 (210 3398600)



Βιογραφικό

Η Μουσική, ως μορφή τέχνης, περιγράφει με ένα μοναδικά χαρακτηριστικό τρόπο τη καθημερινότητα και τα συναισθήματα του εκάστοτε δημιουργού της. Η Τέχνη αυτή είναι καθαρά βιωματική γιαυτό και ο δημιουργός της μουσικής έχει πολύ στενή και ιδιαίτερα προσωπική σχέση μαζί της. Η Μουσική για τον Σταύρο Σοφιανόπουλο είναι το αποτέλεσμα έμπνευσης η οποία προέρχεται και από τα συχνά ταξίδια και τη στενή σχέση που απέκτησε ο καλλιτέχνης με το θαλάσσιο χώρο του Αιγαίου. «Είναι ένας χώρος λιτός και απέριττος» λέει ο Σοφιανόπουλος «Είναι μια αέναη πηγή ζωής, φωτός και ενέργειας. Ένας χώρος όπου η ένταση και η γαλήνη εναλλάσσονται συνεχώς» Τα στοιχεία αυτά είναι παραπάνω από διακριτά στο έργο του Σταύρου Σοφιανόπουλου. «Ένα νοηματικό ταξίδι που περιγράφει τη προσπάθεια, την έρευνα, τη τόλμη αλλά και την αμφιβολία» περιγράφει ο ίδιος ο καλλιτέχνης τη μουσική του. «Όλα αυτά τα αντικρουόμενα στοιχεία είναι η αλήθεια της ανθρώπινης ύπαρξης» καταλήγει...

Η αρχή στο έργο του Σοφιανόπουλου έγινε στις αρχές της δεκαετίας του 80 και περιλάμβανε σπουδές και ζωντανές εκτελέσεις μουσικής σε Αθήνα και Χανιά. Στη δεκαετία του 90 συνέθεσε μουσική για διαφημίσεις, ηχογράφησε τις πρώτες του συνθέσεις για λογαριασμό του 2ου Προγράμματος της ΕΡΑ και έως το τέλος της δεκαετίας έπαιξε ζωντανά προσωπικά του έργα για πιάνο, μπάσο, κλασική κιθάρα, πλήκτρα και τσέλο. Το 2000 ήρθε η ευρύτερη αναγνώριση με τη σύνθεση της μουσικής της ταινίας της Πέννυ Παναγιωτοπούλου, «Δύσκολοι Αποχαιρετισμοί – Ο Μπαμπάς Μου» και αργότερα ο Σοφιανόπουλος επένδυσε μουσικά μέρος του τηλεοπτικού ντοκιμαντέρ του Γιώργου Κολόζη με τίτλο «Αιγαίο Νυν Και Αεί» (προβλήθηκε το 2003 από τη ΝΕΤ) Την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε εμπορικά και το Soundtrack της ταινίας «Δύσκολοι Αποχαιρετισμοί – Ο Μπαμπάς Μου» ενώ το 2004, κυκλοφόρησε και η πρώτη προσωπική δουλειά του Σταύρου Σοφιανόπουλου με τίτλο «Ο Χορός Του Πυθέα». Το 2006, τον Ιανουάριο, ο Σταύρος Σοφιανόπουλος εμφανίστηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ενώ αργότερα κυκλοφόρησε το νέο του album με τίτλο «Κέρασμα».

«Ο Χορός Του Πυθέα» κυκλοφόρησε από τη δισκογραφική εταιρία Ankh και το Akron Studio του Βαγγέλη Φάμπα και περιέχει δέκα ορχηστρικά κομμάτια για πιάνο, κιθάρα, κουαρτέτο εγχόρδων και όμποε. Χαρακτηριστική είναι η κλασσικότροπη και λιτή ενορχήστρωση καθώς επίσης και η ελληνικότητα του έργου το οποίο κινείται σε ένα ομοιογενή γεωγραφικό χώρο, καταφανώς Μεσογειακό. Ο τίτλος του album αναφέρεται στο μυθικό πρόσωπο του Πυθέα και συμβολίζει τη προσπάθεια, την έρευνα, τη τόλμη να ψάχνεις το άγνωστο αλλά και την αμφιβολία. Όλα αυτά είναι χαρακτηριστικά μιας ζωντανής ύπαρξης, αντικρουόμενα αλλά αληθινά και ανθρώπινα. Ενορχήστρωση στο album, «Ο Χορός Του Πυθέα», έκανε ο Χρήστος Ξενάκης, πιάνο έπαιξε ο Θόδωρος Κοτεπάνος, έγχορδα έπαιξαν ο Ηλίας Σδούκος, ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος και ο Νίκος Βελιώτης, Όμποε έπαιξε η Τίνα Δεσσύλα, κοντραμπάσο ο Βαγγέλης Ζωγράφος και κλασική κιθάρα ο Βαγγέλης Φάμπας, ενώ φιλικά συμμετείχε στην ακουστική κιθάρα ο Αχιλλέας Περσίδης.

Το νέο cd, «Κέρασμα», κυκλοφόρησε το 2006 και περιέχει εννέα ορχηστρικά μουσικά θέματα αλλά και δύο τραγούδια για πιάνο, κιθάρα, κουαρτέτο εγχόρδων και όμποε. Η κυκλοφορία έγινε επίσης από την δισκογραφική εταιρία Ankh. Ο κλασικής τεχνοτροπίας Χρήστος Ξενάκης, χρησιμοποιεί την ορχήστρα με μινιμαλιστικά και αντιστικτικά σχήματα, δημιουργώντας ένα ρυθμικό τοπίο πάνω στο οποίο εξελίσσονται οι μελωδίες. Λυρική διάθεση έχουν και τα δύο τραγούδια που ερμηνεύει η Αθηνά Δημητρακοπούλου. Η ορχήστρα αποτελείται από τους: Χρήστο Ξενάκη (ενορχήστρωση), Θεόδωτο Κοτεπάνο (πιάνο), Τίνα Δεσύλλα (όμποε), Αθηνά Δημητρακοπούλου (τραγούδι), Κωστή Θέο (τσέλο), Γιάννη Αθανασόπουλο (βιόλα), Αριστείδη Χατζησταύρου (κλασική κιθάρα), Βαγγέλη Ζωγράφο (κοντραμπάσο), Αχιλλέα Περσίδη (ακουστική κιθάρα), Γιώργο Παναγιωτόπουλο (βιολί).

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 15, 2006

8ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ ΦΙΛΜ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

56 ΧΩΡΕΣ 208 ΤΑΙΝΙΕΣ


info:www.independent.gr

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 11, 2006

11 - 9





"Ιωνικό Θέατρο"

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τη Μικρασιατική Καταστροφή,
το "Ιωνικό Θέατρο" για δέκατο έκτο συνεχή χρόνο,
συνεχίζει τη προσπάθειά του στη διατήρηση της Μνήμης.

Φέτος, παρουσιάζεται το μονόπρακτο "Σιπυλίνα"
του Αντώνη Παπαδόπουλου με την Μαρία Αμερικάνου,
τη Μαρία Λεβαντή και τον Νίκο Λουκά.

Ο τίτλος του έργου, αναφέρεται σε άγαλμα της Νιόβης,
που βρέθηκε στο όρος Σίπυλο της Μαγνησίας ,
λίγο πριν τη Καταστροφή του 22.

Η Σιπυλίνα θα παρουσιαστεί στη Νέα Πέραμο τις 13 Σεπτεμβρίου,
στη Θήβα (17 Σεπτεμβρίου) στο θέατρο της Δώρας Στράτου
στις 27 Σεπτεμβρίου
(στη μεγάλη εκδήλωση της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος)
καθώς και στο Μουσείο Αλιείας του Δήμου Περάματος, στις 4 Οκτωβρίου.

Επίσης, το πολυθέαμα "Ο κύκλος του χρόνου" ,
θα παρουσιαστεί στη Θήβα, με την Ένωση Μικρασιατών Θήβας,
τη Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου.

Το πολυθέαμα αυτό που αναφέρεται στους δώδεκα μήνες στην Ιωνία,
έγραψε και σκηνοθετεί ο Αντώνης Παπαδόπουλος,
τις χορογραφίες επιμελήθηκε η Κατερίνα Κατσανδρή
και παρουσιάζεται από τη χορευτική
και θεατρική ομάδα της Ένωσης Εφεσίων Νικαίας.

Περισσότερες πληροφορίες : http://www.ionikotheatro.wordpress.com/

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 09, 2006

Στις 11 Σεπτεμβρίου θα κυκλοφορήσει το ένατο τεύχος του περιοδικού ΦΟΥΑΓΙΕ.



«Ραντεβού τον Σεπτέμβρη».

Η κινηματογραφική αυτή υπόσχεση ισχύει απόλυτα και για το θέατρο, αφού ο Σεπτέμβρης είναι ο μήνας που αρχίζουν και πάλι, δειλά – δειλά, κάποιες παραστάσεις, οι περισσότερες επαναλήψεις από το τέλος της προηγούμενης σαιζόν, αλλά κυρίως είναι ο μήνας που ετοιμάζονται πυρετωδώς οι παραστάσεις της καινούργιας σαιζόν.

Το ΦΟΥΑΓΙΕ πιστό στο ραντεβού του Σεπτεμβρίου είναι και πάλι εδώ, αποτιμώντας τη θεατρική κίνηση του καλοκαιριού και ανιχνεύοντας στα παρασκήνια και τις πρόβες το θεατρικό τοπίο που θα εμφανιστεί μπροστά μας τον χειμώνα.

Μαζί μας είναι οι Παύλος Μάτεσις, Μιχαήλ Μαρμαρινός, Βαρνάβας Κυριαζής, Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, Κωνσταντίνος Ρήγος, Λέα Μαλένη και οι αδελφοί Κούφαλη που δίνουν το στίγμα τους στο θέατρο μέσα από τις ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις τους.
Μαζί μας είναι δυο μεγάλες μορφές του θεάτρου τον αιώνα που πέρασε. Ο Κωνσταντίνος Χρηστομάνος και η Βάσω Μανωλίδου.
Μαζί μας είναι και όλες οι παραστάσεις του καλοκαιριού που ήρθαν κοντά μας μέσα από το φεστιβάλ Αθηνών, το πιο ενδιαφέρον φεστιβάλ των τελευταίων χρόνων.
Μαζί μας είναι η Μαρίκα Θωμαδάκη και ο Γιώργος Ηλιόπουλος με καίριες επιφυλλίδες τους, αλλά και η Άννα Φόνσου με το όνειρο της ζωής της, το σπίτι του ηθοποιού, να είναι σχεδόν έτοιμο.

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 06, 2006

ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΕΦΕΡΙΑΔΗ ΣΤΗΝ GALERIE ZYGOS



Συνεχίζοντας το εκθεσιακό πρόγραμμα της στο Κτήριο 7
του Πολιτιστικού Κέντρου Ελληνικός Κόσμος
του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού
(Πειραιώς 254 - Ταύρος),
η Galerie Zygos εγκαινιάζει την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου
(7-11 το βράδυ)
την έκθεση μιας νέας σειράς έργων ζωγραφικής
του Νίκου Σεφεριάδη με τον γενικό τίτλο
Δρόμοι του Ουρανού,
που θα διαρκέσει μέχρι τις 8 Οκτωβρίου.

Ο Νίκος Σεφεριάδης γεννήθηκε στην Πάτρα
και μεγάλωσε στην Αθήνα.

Αρχικά σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες
στην Ανωτάτη Εμπορική
και μετά την αποφοίτησή του εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα.

Εργαζόμενος συνέχισε τις σπουδές του
στη Νομική Θεσσαλονίκης,
απ’ όπου αποφοίτησε το 1972.

Έκτοτε δικηγορεί στην Αθήνα.

Την δεκαετία του ’90 εκδηλώθηκε η αγάπη του για τη ζωγραφική,
στην οποία και αφιερώνει τον περισσότερο χρόνο του.

Ουσιαστικά αυτοδίδακτος,
με σύντομη μαθητεία κοντά στον ζωγράφο Κώστα Καλλίνικο.

Εξέθεσε τη σειρά Το Μακρινό Ταξίδι του Αρπιστή
στην Αίθουσα Μπουζιάνη το 2000,
τη σειρά Φύση Παντάνασσα στην Αίθουσα Τέχνης Αέναον το 2002,
και την σειρά Κήποι της Ανδρομέδας στην Galerie Zygos το 2004.

Με την τέταρτη αυτή ατομική του έκθεση
ο Νίκος Σεφεριάδης μας προτρέπει για άλλη μια φορά
να ανιχνεύσουμε το αόρατο νήμα που μας συνδέει
με τα απώτατα ουράνια σώματα,
νήμα μυστηριακό κι ευφρόσυνο,
που καθώς υπενθυμίζει την κοινή μας προέλευση
και την κοινή μας μοίρα,
σταλάζει στην ψυχή μια παράξενη γαλήνη.

Η έκθεση είναι ανοικτή
Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη 10 π.μ. – 2 μ.μ.,
Τετάρτη 10 π.μ. – 11 μ.μ.,
Παρασκευή 10 π.μ. – 9 μ.μ.,
και Κυριακή 10 π.μ. – 3 μ.μ.

Κάθε Τετάρτη βράδι ο χώρος, που βρίσκεται στο Κτήριο 7,
στο βάθος των εγκαταστάσεων του Ελληνικού Κόσμου,
φιλοξενεί πολιτιστικές, μουσικές, και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις.

Τα Κυριακάτικα μεσημέρια στο Live @ Galerie Zygos
η ζωγραφική ζωντανεύει
με παλιούς και νέους συνεργάτες της γκαλερί
που ζωγραφίζουν στο χώρο.

Είναι μια σπάνια ευκαιρία
για όσους το επιθυμούν να γνωρίσουν τους καλλιτέχνες,
να δουν τον τρόπο και τις τεχνικές με τις οποίες αυτοί εργάζονται,
ενώ θα έχουν και τη δυνατότητα να αποκτήσουν
τα μικρών διαστάσεων πρωτότυπα έργα ζωγραφικής
σε τιμές ευχάριστης έκπληξης.

Η γκαλερί είναι κλειστή Σάββατο και στις επίσημες αργίες.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 212 254 2787.

Έκθεση με θέμα: Τέταρτη Διάσταση - Ο χρόνος στην Τέχνη

Time based arts – εγκαταστάσεις, περιβάλλοντα και δράσεις
από έλληνες και ξένους καλλιτέχνες με χρήση των Νέων Μέσων.

Ημερομηνίες 4 έως 25 Σεπτεμβρίου 2006

Χώρος: Πάρκο Πολιτισμού (πρώην στρατόπεδο Σπυρούδη),
Σπάρτης 1 και Γραβιάς, Αγία Παρασκευή

Πληροφορίες: http://www.dipeap.gr/

Επιμέλεια: Αννα Χατζηγιαννάκη - Ιστορικός Τέχνης






Η συγκεκριμένη έκθεση με τίτλο «Τέταρτη διάσταση
– Ο Χρόνος στην Τέχνη», ξεκίνησε ως ιδέα,
από τα ψηφιακά έργα
του γνωστού γερμανού καλλιτέχνη Gerhard Mantz,
ο οποίος δημιουργεί ένα είδος εξελισσόμενων στο χρόνο
φανταστικών τοπίων και πόλεων
και συνάδει απόλυτα με τα σχέδια διαμόρφωσης
ενός πρώην στρατοπέδου της Αγίας Παρασκευής
σε Πάρκο Πολιτισμού,
σε πολυδύναμο καλλιτεχνικό τόπο σύγχρονης δημιουργίας
και εκπαίδευσης.

Η ιδέα και η πράξη της μετάπλασης του στρατόπεδου
σε πιλοτικό κέντρο καλλιτεχνικής εκπαίδευσης,
συναντάει τα τοπία του Mantz με την εξωπραγματική εξέλιξή τους
από μέρα σε νύχτα, από χειμώνα σε καλοκαίρι,
σε χρόνο που συρρικνώνεται με τέτοιο τρόπο,
ώστε ο θεατής να νοιώθει σχεδόν αιώνιος
παρακολουθώντας τις γοργές εναλλαγές.

Ταυτόχρονα, είκοσι τρείς γνωστοί έλληνες καλλιτέχνες
που δουλεύουν με νέα μέσα,
επεξεργάζεται ο καθένας με το δικό του τρόπο
την έννοια της τέταρτης διάστασης
και την μεταπλάθει σε ψηφιακό έργο,
εγκατάσταση ή προβολή, ηχητικό περιβάλλον ή performance.

Οι έλληνες καλλιτέχνες είναι:

Αναστασιάδου Αναστασία,
Βενετόπουλος Μπάμπης,
Βρούβας Κώστας,
Γυπαράκης Γιώργος,
Ζάππας Νίκος,
Ζερδεβάς Τάκης,
Ζούνη Ελένη,
Μεράντζας Δημήτρης,
Μύρκα Ιωάννα,
Μιχαηλίδου Άλκηστη,
Μιχαλάκη Εύα,
Ανδρέας Σιτορέγκο,
Μπούζας Βασίλης,
Παπαδόπουλος Κωστής,
Παπακοσμά Τζάστελιν,
Σάρρος Στέλιος,
Τερζή Εύα,
Τυλιγάδης Κωνσταντίνος,
Φωτίου Δημήτρης,
Βοσκοπούλου Αγγελίνα,
Φάρος Μάκης,
Coti.

Παράλληλες Δράσεις

Ημερίδα με θέμα: ο Χρόνος ως Τέταρτη Διάσταση

Ημερομηνία : Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2006 ώρα έναρξης: 18.00

Εισηγητές:
Ιάκωβος Ποταμιάνος Αρχιτέκτονας-Επικ. Καθηγ. Δ.Π.Θ.
Αντώνης Μιχαηλίδης Γλύπτης - Επικ. Καθηγ. Δ.Π.Θ.
Τάκης Κοζόκος Γλύπτης - Επικ. Καθηγ. Δ.Π.Θ.
Αννα Χατζηγιαννάκη Ιστορικός Τέχνης
Θόδωρος Μαραγκός σκηνοθέτης
Αλέκος Παπαηλιού σκηνοθέτης - παραγωγός
Βασιλική Αθηνά Βαγιενού Ιστορικός Τέχνης

Προβολή του Ντοκιμαντέρ ” black μπεεε” του Θ. Μαραγκού
από το 7ο Φεστιβάλ Θεσ/νίκης 2005
με θέμα μια αρχαιολογική ανακάλυψη.
Για την ταινία του αυτή απέσπασε
το 2ο Βραβείο Ντοκιμαντέρ 2005. Διάρκεια 75min

Προβολή του Ντοκιμαντέρ “ZONAR’S” του Αλέξανδρου Παπαηλίου
με θέμα τις 3 τελευταίες μέρες λειτουργίας
του ιστορικού Αθηναικού cafe ZONAR’S. Διάρκεια 30 min

Είσοδος ελεύθερη για το κοινό.

Οργάνωση:

Δημοτική Πολιτιστική Επιχείρηση Αγίας Παρασκευής

Πληροφορίες: 210 6084968, 210 6081330

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 05, 2006

Το ΙΩΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ παρουσιάζει τη ΣΟΥΡΙΑΔΑ : Τα διαχρονικά έργα του Γιώργου Σουρή




Με δεύτερο τίτλο "Σάτιρα πολιτική κι ελαφρώς αναρχική",
το Ιωνικό Θέατρο παρουσιάζει έργα του Σουρή
που παρ' ότι γραμμένα πριν πάνω από 100 χρόνια,
μοιάζουν νάναι φτιαγμένα σήμερα,
ειδικά αυτές τις λίγες μέρες πριν από τις Εκλογές.

Δήμαρχοι, Βουλευτές, πονηρός λαός, αθώοι πολίτες,
όλοι μαζί μπλεγμένοι στο γαϊτανάκι
της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας,
συνθέτουν αυτό που με άλλα λόγια χαρακτηρίζουμε
ως "νεοέλληνα".

Με την Μαρία Αμερικάνου,
τη Μαρία Λεβαντή,
τη Λάουρα Ασημακοπούλου,
την Ελευθερία Διβάρη,
το Γιώργο Ακάση,
τον Κυριάκο Ψαρράκο,
το Νίκο Λουκά,
το Γιώργο Δρίβα
και το Σταμάτη Κακαβελάκη.




Σε σκηνοθεσία Αντώνη Παπαδόπουλου
και μουσικές του Γιώργου Κομνά.



Πρώτες Παραστάσεις :

8 Σεπτεμβρίου "Πρόνοια" στο Πέραμα

10 Σεπτεμβρίου : Θέατρο "Βέγγος" Κορυδαλλός

12 Σεπτεμβρίου Κεντρική πλατεία : Δάφνη




Περισσότερες πληροφορίες για τις παραστάσεις :

http://www.ionikotheatro.wordpress.com/

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 01, 2006

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΤΡΙΦΩΝΟΥ

Το ΤΡΙΦΩΝΟ συνεχίζει τις συναυλίες του
με την ορχήστρα του Μίκη Θεοδωράκη,
αλλά παράλληλα δίνει συναυλίες
και με τη δική του Ορχήστρα.




• 1/9 ΔΡΑΜΑ (ΟΡΧΉΣΤΡΑ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ –ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ
ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ)

• 4/9 ΚΥΠΡΟΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑ «ΑΥΛΑΙΑ CLUB”

• 5/9 ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΒΕΑΚΕΙΟ(ΟΡΧΉΣΤΡΑ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ -
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΓΙΑΝΝΗ ΡΙΤΣΟ)

• 6/9 ΚΑΛΛΙΘΕΑ(ΟΡΧΉΣΤΡΑ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ -
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΓΙΑΝΝΗ ΡΙΤΣΟ)

• 7/9 ΕΔΕΣΣΑ (ΟΡΧΉΣΤΡΑ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ -
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΟΔΥΣΣΕΑ ΕΛΥΤΗ)

• 8/9 ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ

• 9/9 ΖΕΦΥΡΙ (ΟΡΧΉΣΤΡΑ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ –ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ
ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ)

• 10/9 ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΕΝΤΗ
(ΟΡΧΉΣΤΡΑ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ - ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΓΙΑΝΝΗ ΡΙΤΣΟ)

• 13/9 ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
ΘΕΑΤΡΟ ΕΡΩΦΙΛΗ (ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΣΠΕΙΡΑ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ)

• 14/9 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ

• 15/9 ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ
(ΟΡΧΉΣΤΡΑ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ –
ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ)

• 17/9 ΤΡΙΚΑΛΑ(ΟΡΧΉΣΤΡΑ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ –
ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ)

• 18/9 Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟ (ΟΡΧΉΣΤΡΑ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ –
ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ)

• 19/9 ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ(ΟΡΧΉΣΤΡΑ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ –
ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ)

• 23/9 – 4/10 ΛΑΊΚΕΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ –
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΗ ΝΟΤΙΟ ΑΜΕΡΙΚΗ
(ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ)

• 27/9 ΣΑΟ ΠΑΟΛΟ ΒΡΑΖΙΛΙΑ

• 29/9 – 30/9 ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΙΡΕΣ «ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΛΙΣΕΟ)

• 4/10 ΜΟΝΤΕΒΙΒΕΟ ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ