Τρίτη, Απριλίου 24, 2007

MODERN ROCK and EMO FESTIVAL 4

Σάββατο 28 Απριλίου
Planet Music





SUAVE GAP, MY SO CALLED LIFE (uk),
NO BALANCE, RAINTEAR, DEMERIT

Για τέταρτη φορά επανέρχεται το Modern Rock & Emo Festival, ένα εξαμηνιαίο φεστιβάλ για την emo-pop punk κοινότητα της Αθήνας με τα καλύτερα συγκροτήματα του είδους!
Αυτή τη φορά ο χώρος που θα φιλοξενήσει το event είναι το Planet Music, Αρδηττού 44, στο Μετς και η καινοτομία είναι ότι για πρώτη φορά θα συμμετάσχει συγκρότημα από το εξωτερικό. Οι My So Called Life από την Αγγλία θα συντροφεύσουν τους Έλληνες εκπροσώπους της σκηνής.
Η είσοδος θα ξεκινήσει από τις 8.30 και το πρώτο συγκρότημα θα ανέβει στη σκηνή στις 9.00μμ
Aπ’ το stage του Planet Music θα περάσουν τα εξής group:

DEMERIT
RAINTEAR
NO BALANCE
MY SO CALLED LIFE (uk)
SUAVE GAP

Εξίσου αξιοσημείωτο είναι ότι το ίδιο φεστιβάλ με τους τρεις πρώτους εκπροσώπους του, Suave Gap, My So Called Life και No Balance, θα περιοδεύσει σε Σέρρες (Ano Kato, Πέμπτη, 26) και Λάρισα (Vertigo, Παρασκευή 27 Απριλίου)

Το Modern Rock & Emo Festival 4 έχει την πολύτιμη στήριξη της Atticus


PHOTO DOWNLOAD: http://www.moremusic.gr/pictures/GAP-HUGE1.jpg

Info:
www.myspace.com/moremusic_greece
www.myspace.com/thedemerit
www.myspace.com/raintear
www.myspace.com/nobalancegreece
www.myspace.com/mysocalledlife
www.suavegap.com


Group bio
Suave Gap

Οι Suave Gap δημιουργήθηκαν πριν περίπου μια δωδεκαετία. Οι τρεις Αθηναίοι, Κώστας Μαστρογιάννης (φωνή-κιθάρα), Διονύσης Κατσούλιας (ντραμς - φωνητικά) και Γιώργος Νταφόπουλος (μπάσο) ασχολήθηκαν με ένα ήχο ο οποίος στις ΗΠΑ στα 90s (αλλά έως και σήμερα) αποτελεί ένα από τα μεγάλα hit: το pop punk/rock. Ο ήχος τους, σήμερα, έχει πολλά Emo στοιχεία, έχει δανειστεί την αστείρευτη ενέργεια των Green Day και τον χαβαλέ των Blink 182 αλλά το αποτέλεσμα είναι 100%... Suave Gap. Το γκρουπ έχει γράψει δεκάδες τραγούδια και έχει στο ενεργητικό του δύο κυκλοφορίες, το "Second Thoughts" του 1998 (RIA Music) και το "Want You Back" του 2004 (Pace / Universal). Το ομότιτλο κομμάτι, μάλιστα, επιλέχθηκε από την Fanta για να ντύσει τη τηλεοπτική της καμπάνια του 2004!
Οι Suave Gap έχουν ένα δυνατό σημείο: τις ζωντανές εμφανίσεις! Από το 1997 όταν κέρδισαν το διαγωνισμό του Ωδείου Φ. Νάκας και το συμβόλαιό τους με την FM Records (και κέρδισαν και τον τότε διευθυντή του Rock Fm Φ. Πετρίδη ο οποίος τους… περιποιήθηκε δεόντως στο playlist του σταθμού) και κατόπι στις Βρετανικές τους εμφανίσεις (πανεπιστήμιο Cambridge) αλλά και στις Ελληνικές (μαζί με Make Believe, Terminal Curve, Nightstalker κ.ά) οι οποίες οδήγησαν στο νέο συμβόλαιο με την RIA Μusic του Άκη Γκολφίδη. Εξάλλου είναι πολλές και διάσπαρτες μέσα στα χρόνια οι καλές κριτικές των live της μπάντας (όπως στο Pop & Rock, Δεκέμβριος 1998, κ.ά)
Στη δεκαετία του 2000 οι Suave Gap συνθέτουν ακατάπαυστα και παίζουν live! Το 2004 εμφανίστηκαν στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Φαλήρου (beach volley) για τρεις μέρες σερί στο "Water Plaza" και μέσα στο 2005 έχουν εμφανιστεί σε πολλούς κλειστούς και ανοικτούς χώρους (“An Club”, «Στον Αέρα», «Μικρό Μουσικό Θέατρο», “House Of Art”, “After Dark”, “Lazy”, “Lab 22” κ.ά.) αλλά και στο Coca Cola Soundwave 2005, στη Paradise Beach.
Το συγκρότημα ηχογράφησε στο studio Sca το Σεπτέμβριο του 2005 τη νέα του δισκογραφική δουλειά η οποία και κυκλοφόρησε από την Plus Rec/Universal στις 24 Οκτωβρίου 2005 με τίτλο “Twenty Four Seven”. Το album είναι σε παραγωγή των ίδιων των Suave Gap και περιέχει εκτός από την επιτυχία “Want You Back” και το single “Together In Electric Dreams”, μια εξαιρετική διασκευή στο μεγάλο hit του Giorgio Moroder με τη φωνή του Phil Oakey των Human League από τα ‘80ς!
Το γκρουπ περιόδευσε αρκετές πόλεις της Ελλάδας το 2006 και έπαιξε συχνά στην Αθήνα αλλά επισκέφτηκε και την Αγγλία για περιοδεία την Άνοιξη του 2006.
Oι Suave Gap διοργανώνουν από τον Νοέμβριο του 2005 και κάθε έξι μήνες το Modern Rock Festival το οποίο και περιλαμβάνει συγκροτήματα του χώρου της pop punk/emo μουσικής. Τον Μάιο του 2007 οι Suave Gap θα επισκεφτούν και πάλι την Αγγλία ενώ το καλοκαίρι αναμένεται να ξεκινήσουν τις διαδικασίες για το επόμενο άλμπουμ τους.


My So Called Life

Γνωρίζετε τα show όπου αφού περάσετε το security και καμιά φορά και το σωματικό ψάξιμο ασφαλείας, βρίσκεστε μέσα στο μισοσκόταδο του venue, γύρω από το bar και ανάμεσα στο κόσμο που περιπλανιέται κι αυτός. Οι My So Called Life είναι η μπάντα η οποία θα φέρει την σπίθα στο χώρο, θα ανάψει τα φώτα και θα κάνει τον κόσμο να χοροπηδάει και να χορεύει! Οδηγούμενοι από τη φιγούρα του χαρισματικού frontman/showman, Vic, αλλά και από την ενέργεια που διέπει την υπόλοιπη μπάντα, οι MSCL φέρνουν ένα σπουδαίο συναίσθημα σε όσους παραβρίσκονται, ότι διασκεδάζουν! Η μουσική που παίζουν οι MSCL είναι ένα δυναμικότατο είδος μελωδικού emo το οποίο ξεχωρίζει και συναρπάζει! Φανταστείτε ένα εύρος που ξεκινάει από τις Power μπαλάντες των Jimmy Eat World και φτάνει σε τρελές εκρήξεις και μετά σε ελεγχόμενη έκλυση ενέργειας για να καταλήξει σε πιασάρικο pop punk για το οποίο οι My Awesome Compilation ή ακόμα και οι New Found Glory θα ήταν υπερήφανοι!
Οι My So Called Life φέρνουν αυτό που ψάχνετε και το περνούν και στο επόμενο επίπεδο! Βασισμένοι στο Sussex της Αγγλίας, οι τετραμελείς My So Called Life αποτελούνται από τους Vic (φωνή/κιθάρα), Duncan (κιθάρα), James (μπάσο) και Ollee (ντραμς). Ξέρουν πώς να φτιάξουν μια μελωδία και να την κρατήσουν αλλά και να την βγάλουν αυτή τη γνώση σε μόνιμη περιοδεία! Αυτή τη γνώση έχουν περικλύσει και στο πρώτο τους άλμπουμ, τρία χρόνια μετά το σχηματισμό τους και αυτή μας φέρνουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο πλαίσιο της Modern Rock & Emo Festival περιοδείας!


No Balance

Οι No Balance είναι ένα emo/punk σχήμα που δημιουργήθηκε το 1997 από τους Άκη Χαρίτο (Φωνητικά- Κιθάρα) - Βαγγέλη Κουνάδη (Φωνητικά-Κιθάρα) - Γιώργο Κοστούρο (Μπάσο) και Θοδωρή Βρανά (Τύμπανα), όλοι τους πρώην μέλη άλλων ελληνικών Punk γκρουπ. Το συγκρότημα πέρασε πολλές περιόδους απραξίας. Με τον καιρό και αφού επιβίωσαν μέσα από πολύ δύσκολες καταστάσεις άρχισαν να ασχολούνται συστηματικά με την δημιουργία τραγουδιών τα οποία πια είχαν ξεφύγει πια από την φάση του Punk-Rock και στρέφονταν πλέον προς την κατεύθυνση του Emo/indie rock.
Μέχρι σήμερα έχουν εμφανιστεί σε γνωστούς χώρους της Αθήνας με σχεδόν όλα τα ελληνικά σχήματα της punk/emo/indierock σκηνής. Επίσης έχουν παίξει και με γνωστά συγκροτήματα της σκηνής στο Brighton της Αγγλίας. Ακόμα, έχουν εμφανίσεις ως support με τις ERASE ERRATA (USA / Troubleman Unlimited) και τους Σουηδούς Emo rockers LAST DAYS OF APRIL και STARMARKET. Οι No Balance έχουν κυκλοφορήσει ένα demo με τέσσερα τραγούδια με τίτλο "Wait for summer" κι ένα 7" για λογαριασμό της Ελληνικής ‘Cannonball records’ με τίτλο "Between Us". Το Μάιο του 2003 κυκλοφόρησε το πρώτο τους album με τίτλο "Lights On" από την Librarian Records. Συνδυάζοντας στοιχεία από group όπως Dinosaur Jr, The Applessed Cast, Chamberlain, Descendents και άλλα, οι No Balance θα σας εντυπωσιάσουν!

Raintear
Οι RainteaR σχηματίστηκαν το 2001 και ξεκίνησαν να παίζουν και να γράφουν τραγούδια επηρεασμένοι από το Nu metal και το punk/rock κύμα της εποχής. Ένα χρόνο αργότερα το line up, το οποίο είναι το ίδιο μέχρι και σήμερα, συμπληρώθηκε και το συγκρότημα άρχισε να δουλεύει πιο σταθερά. Ο ήχος των RainteaR είναι ένα μίγμα από alternative rock και punk με δυνατές κιθάρες και μελωδικά φωνητικά. Τον τελευταίο χρόνο το συγκρότημα άρχισε να εμφανίζεται live, έχοντας εμφανιστεί ως τώρα σε πολλές Αθηναϊκές ενώ συμμετείχε και στον διαγωνισμό του Ωδείου Φ. Νάκα όπου έφτασε μέχρι τον τελικό. Έχει κυκλοφορήσει μόνο του το EP, “Lusid Material” διαθέσιμο από τη σελίδα του στο MySpace.

Demerit
H 5μελής μπάντα από την Αθήνα ιδρύθηκε μόλις το Μάρτιο του 2005 και λίγο μετά πήρε μέρος στο φεστιβάλ Schoolwave. Αργότερα την ίδια χρονιά έλαβε μέρος στο διαγωνισμό Mad For Bands όπου και προκρίθηκε στο τελικό top 10. Το είδος που υπηρετούν είναι το Emo /powerpop ενώ εκτός από το σχολείο τους περνούν και αρκετό καιρό στο στούντιο όπου ηχογραφούν το πρώτο τους άλμπουμ. Οι Demerit είναι οι: Carlos: κιθάρα, Vincent: φωνή - Κιθάρα, Κυριάκος: Μπάσο-φωνή, Αλέξης: drums

Ετικέτες