Δευτέρα, Μαΐου 07, 2007

Η χρυση ταινιοθηκη


Το τρίτο site απο την t-short, για την μικρού μήκους ταινία ειναι έτοιμο και περιμένει τις επισκέψεις σας στη διεύθυνση www.shortfromthepast.gr.

Στο ξεκίνημά του το short from the past περιέχει δέκα μικρού μήκους ταινίες απο το παρελθόν, που έρχονται δυναμικά στον υπολογιστή σας. Δέκα κλασικές ταινίες μικρού μήκους με όλα τα δεδομένα και τα στοιχεία που τις αφορούν. Στοιχεία του δημιουργού τους, βιογραφικά, φωτογραφίες, ηχητικό υλικό, όλες οι κριτικές τους απο αρχειακό υλικό, τα βραβεία, οι προβολές τους και φυσικά οι ίδιες οι ταινίες στον 24ωρο κινηματογράφο του shortfromthepast. ("Τα ματόκλαδά σου λάμπουν" 1961 του Κώστα Φέρρη, "Οι περιπτώσεις του Οχι" 1965 των Λάκη Παπαστάθη και Δημήτρη Αυγερινού, "Ο Γιάννης και ο δρόμος" 1967 της Τώνιας Μαρκετάκη, "Μήδεια ´70" 1969 του Μιχάλη Παπανικολάου, "Γράμματα απο την αμερική" 1972 του Λάκη Παπαστάθη, "Μοναστηράκι" 1976 της Γκαίης Αγγελή, "Ελληνική κοινότητα Χαιδελβέργης" 1976 του Λευτέρη Ξανθόπουλου, "Καρβουνιάρηδες" 1977 της Αλίντας Δημητρίου, "Απεταξάμην" 1980 της Φρίντας Λιάππα και "Νυμφίος" 1984 του Αχιλλέα Κυριακίδη.)

Με το site αυτό η t-short ολοκληρώνει το τρίπτυχο για την μικρού μήκους ταινία στο διαδύκτιο. shortfilm.gr για την βάση δεδομένων, bigbang.gr για όλες τις νέες δουλειές των μικρομηκάδων και το shortfromthepast η χρυσή ταινιοθήκη με κλασικές μικρού μήκους ταινίες. ευχόμαστε να σας αρέσει και περιμένουμε τα σχόλιά σας.

Σας περιμένουμε στο
www.shortfromthepast.gr



Με μια δυναμική συμμετοχή, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του pocket theater που διοργανώνει το μικρό πολυτεχνείο στο bios (Πειραιώς και Σαλαμίνος στον Κεραμικό), η t-short παρουσιάζει την δουλειά της στις 4, 5 και 6 Μαίου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 4 ΜΑΙΟΥ (μεταμεσονύκτια)
Ivan Goll: «Ο Έρωτας»: 16 video poems (Cinemateque) Ώρες προβολής: 24:00, 00:30
«Ο Έρωτας» Δεκαέξι κινηματογραφημένα ποιήματα του Ivan Goll, σε σκηνοθεσία Κυριάκου Χατζημιχαηλίδη.

Ποιήματα από την συλλογή «Μαλαισιακά τραγούδια» (1931-34), του ποιητή Ivan Goll, (εκδόσεις στιγμή, μετάφραση Ε. Χ. Γονατάς), σκηνοθετημένα από τον Κυριάκο Χατζημιχαηλίδη, για την παράσταση «Το παραμύθι του έρωτα». Η παράσταση ανέβηκε το 2000 στο «Θέατρο των Καιρών», σε σκηνοθεσία Γιάννη Αναστασάκη, από το θεατρικό Οργανισμό ΣΤΙΓΜΗ.

Ο υπερρεαλιστής ποιητής Ivan Goll στα «Μαλαισιακά τραγούδια», αφηγείται την ιστορία ενός ολοκληρωτικού έρωτα που, αφού έφτασε στην αποκορύφωσή του, ακολουθείται από έναν τραγικό χωρισμό. Στη ταινία τα ερμηνεύει, με σπάνια ευαισθησία, η ηθοποιός Ζαχαρούλα Οικονόμου. Στην ομάδα δούλεψαν: η σκηνογράφος Κέλλυ Βρεττού, οι μουσικοί Αντώνης Λιβιεράτος και Σωτήρης Δεμπόνος, ο διευθυντής φωτογραφίας Νίκος Κανέλος και το μοντάζ έκανε η Ελισσάβετ Χρονοπούλου.

ΣΑΒΒΑΤΟ, 5 ΜΑΙΟΥ
t-shOrt Night (Cinemateque) Ώρες προβολής: 20:00 - 00:00
όλες οι παραγωγές μικρού μήκους απο το 2001 έως 2006
(Ο μικρός Ινδιάνος: Σ. Στάγκος (15´) - Χάρτινοι αετοί: Σ. Θεοδωράτου (10´) - Τι κολυμπάει και γελάει: Ε. Φραγκιαδάκη (18´) - Ηφαίστειο: Α. Φατούρος (13´) Φευγαλέα χαμόγελα: Δ. Κανελλόπουλος (20´) - Ο τελευταίος φακίρης: Μ. Μακρίδης (12´) - Αποχαιρετώντας: Ρ. Δραγασάκη (13´) - Brainstorm: Φ. Σκουρλέτης (8´) - Η μέρα μετά: Χ. Σταθόπουλος (8´)
και οι ταινίες του Κυριάκου Χατζημιχαηλίδη Προδοσία: (12´) - Του Χάρου τα δόντια: (23´) - Οι άντρες δεν κλαίνε: (17´) - Ύστατη προσπάθεια: (11´)

ΚΥΡΙΑΚΗ, 6 ΜΑΪΟΥ
bigbang festival (Cinemateque) Ώρες Προβολής: 19:30 - 00:00

BigBang! Tο πρώτο διαδικτυακό Φεστιβάλ ψηφιακού κιν/φου για ταινίες μικρού μήκους:
Θα προβληθούν οι 37 ταινίες της φετινής σεζόν, του διαγωνιστικού τμήματος του bigbang.
Αμέσως μετά θα προβληθούν οι 8 βραβευμένες ταινίες της περυσινής σεζόν.
«DREAMS» Ηλ. Δοβλέτη / «BLUE DOGGY STRIKES AGAIN» Σ. Ταυρίδου / «ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΕΙΣ» Ελ. Βουντίδου - Δ. Ξηράκη / «CAMERAMAN» Κ. Μανταλιά / «IMPRO WALK» Ν. Χαραλαμπόπουλου / «PRINCESS' TASTE» Ζ. Μαυροειδή / «ΑΓΕΛΑΔΙΤΣΑ» Δήμητρα Ξηράκη και Ελένη Τσομπανόγλου / «PETRIFIED» Αννας Στυλιανίδου


Πρόγραμμα μπορείτε να προμηθευτείτε απο το bios ή απο το μικρό πολυτεχνείο.

Ετικέτες ,